1/27/2010

Günesin kizlari icin elele!




1MKalem olarak, yaşları 18-25 arasındaki genç kızlarımıza hizmet amacıyla kurulmuş "Genç Kız Sığınma Evi Derneği" ile işbirliği yaparak, bu kızlarımızın yiyecek ve giyecek gibi ihtiyaçlarına destek olmayı amaçlıyoruz.

Genç kız sığınma evinde toplam 20 civarında genç kızımız barınabiliyor. Özellikle bulunduğu çevrede bir şekilde mağduriyet yaşayıp, destek almak isteyen genç kızlarımız burada kalıyor. Bu nedenle "Güneş Evleri"nin adresi gizli tutuluyor.

Birmilyonkalem (1MK) olarak, bu kampanyada sadece ihtiyaçları sahiplerine ulaştırmak değil, aynı zamanda toplumsal ihmal, istismar ve şiddete karşı bir duyarlılık hareketi de başlatmak istiyoruz. Huzurlu ve mutlu bir toplum olabilmek için birbirimizin ihtiyaçlarına duyarlı, komşusu açken uyuyamayan, kendi değerlerinin farkında bir toplum olduğumuzu hep birlikte yeniden anımsamak istiyoruz.

Her zaman olduğu gibi 1MKalem olarak yardımları biz kabul etmiyoruz. Sizler doğrudan ilgililere ulaştırıyorsunuz. Biz sadece duyarlılığınıza sesleniyoruz.

Saygılarımızla.

Yardım etmek ve daha ayrıntılı bilgi almak isteyen dostlar için adres:

http://www.genckizsiginmaevi.org/

GENÇ KIZ SIĞINMA EVİ DERNEĞİ
Koşuyolu Mh. Çetin Gümeç Sk. Başkanlar Sitesi A6-Blok Daire: 10
Koşuyolu- Acibadem / İSTANBUL


Duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz.

BİR MİLYON KALEM
Web Sitesi Yönetimi

20 yorum:

Adsız dedi ki...

sünter hanım bu tür kampanyalarda şirketleşmiş blogcuların büyük dolandırıcıkları yatıyor.siz iyi niyetlisiiniz.herkez siz gibi değil.geçmişteki bazı olaylardan biliyorum.

siz siz olun ilk elden yardımlarınızı görerek yapın.

Özgür dedi ki...

Duyarlılığınız için biz de sizlere teşekkür ederiz. :))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sünter'cim,
Yazı yazmasam da BİRMİLYON KALEM üyesiyim. Ve tüm etkinliklerinin hayranıyım. Bloğumda kendimce yayım yapıyor ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sevgiler...

ceydabural dedi ki...

bunu blogunda paylaşıp duyarlılık göstermen çok güzel

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

İlk yorum oldukça şaşırttı.
Yardımlaşmak kadar güzel
birşey olabilimi........

Saygılar,

Stil Direktoru dedi ki...

Sünter sultan bu paylaşım için sağol, biliyorsun ben Koşuyolu'nda büyüdüm ve vakıf için gerekli şeyleri mahallece yapıyoruz onalara da ileteceğim tşkler tekrar.

aslan dedi ki...

İlk yoruma jivago gibi ben de şaşırdım.Böylesine güzel yardımlaşmalara ve düşüncelere neden kuşkuyla bakarlar?Bunu organize eden arkadaşların hepsi blok camiasından tanıdık samimi insanlarken üstelik...Bu gruba katkılarından dolayi seni de kutlarım.

Dostlukla...

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sünterciğim paylaşımın için çok teşekkürler.Çocuklarımızın 18 yaşından sonra yaş itibariyle kurtların en çok ilgilerini çektikleri dönemde dışarı salınıyor olmaları iç burkucu,iç acıtıcı gerçekten.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Sayfama bıraktığınız değerli yorum için çok teşekkür ederim sağ olunuz.

Zeugma dedi ki...

Sevgili sünter,

Son derece güzel ve insani bir amaçla başlatılmış böyle bir kampanyayı duyurmak için aracı olman çok güzel.

Ayrıntılı bilgi için link de var.
ama istersen o ilk yorumu sil canım..
Her şeyi bozuyor orada..
Sevgilerimle...

SÖZÜN ÖZÜ - SALİH YILDIRIM dedi ki...

Duyarlılığınız için sizi kutluyorum. Çok güzel bir proje, inşallah gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatılır.
İyi ki varsın 1MK...

SAygılar...

sünter dedi ki...

Sayin adsiz,
yorumuzu iyi niyetle yapilmis bir uyari olarak kabul etmek istiyorum.
Fakat bu tür kampanyalarda sirketlesmis blogcular var diyorsunuz da hangi blogcular oldugunu da yazsaydiniz keske. Madem ki basiniza geldi kimliklerini de biliyorsunuz demektir.
Ayrica yaziyi okuduysaniz eger

"Her zaman oldugu gibi 1Mkalem olarak yardimlanizi biz kabul etmiyoruz. Sizler dogrudan ilgillilere ulastiriyorsunuz" ibaresi yer aliyor
Dolayisiyla bu kampanya her hangi bir blogcunun baslattigi bir bagis toplama olayi degil.
Ayrica yazida verdigim link´e tiklayinca destek veren belediyeler de basta olmak üzere kisi, kurum ve kuruluslar dahil bir cok insanin elele verip caresiz kalmis genc kizlarimiza umut olmak isik olmak üzere kurulmus bir proje oldugu görülmektedir.Yardim etmek isteyenlerin icin de her hangi bir soru veya süpheye mahal vermemek icin sitelerinde acik adreslerini yayinlamislardir Bu kadar net ve acik olan bir kampanyanin gercekliginden ben acikcasi hic süphe duymadim.
Lütfen yazida verdigim linke bir tiklayin genc kiz siginma evi hakkinda yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz sanirim.
Sevgiler

sünter dedi ki...

Sevgili mr_lonely:
Keske daha fazlasini yapabilsek.

Yasamin kiyisindan:
bende cok az yazabiliyorum oraya, ama elimden geldigince yaptiklari güzel projelere katkida bulunmaya calisiyorum.Keske bu kadar uzakta olmasam da bizzat bir seyler yapabilsem.

Jivago:
Galiba onun dili yanmis da onun icin uyari niteliginde yazmis.

Fotograf penceresinden:
Yapabilecegimizin en azi bu.

Aslan:
bende katiliyorum !Mkalem editörlerinin güvenilir samimi insanlar olduklarina.

Coban yildizi:
Haklisin öyle bir zamanda sokakta kaliyorlar ki. Iste bu proje onun icn cok faydali bir.

Siyah kelebek:
Böyle aci bir gününüzde bile gösterdiginiz inceliye cok tesekkür ediyorum. Allahtan kolayliklar diliyorum sizin ve esiniz icin

sünter dedi ki...

Zeugma:
Ben silmekten ziyade aciklamak gerektigini düsündüm.
Yeri yurdu belli olan kimler tarafindan yürütüldügü desteklendigi acik secik belli olan bir proje oldugu icin kimsenin bir süphesi kalmasin diye.

sünter dedi ki...

Sözün özü:
Insallah diyorum bende insallah. Hepimiz az cok el uzatirsak neden olmasin.

Unknown dedi ki...

merhaba...
kampanyalara kuşku ile bakılması normal. biz bu yüzden tüm kampanyalarımızda "asla yardım kabul etmeyiz" ve partnerimiz hep bir devlet kuruluşu olmuştur ve yardımları oraya yönlendirir ve takibini de yaparız. bu kez bir derneğe amacını güzel bulduğumuz için destek olmayı seçtik. sizin de belirttiğiniz gibi "asla yardımları biz kabul etmiyoruz" ve kampanyamız ilgili derneğe ve oradaki kızlarımıza "yiyecek ve giyecek" temini ile sınırlı. daha fazlasını yapmayı düşünenlerin bizzat dernek yönetimi ile görüşerek ya da yerinde gidip görerek yardımda bulunup bulunmama konusunda kendilerinin karar vermelerini istiyoruz. bizim amacımız bir kelebek etkisi yaratmak. Nitekim sizlerin sayesinde sevinmesine aracı olduğumuz binlerce "eli kalem tutan çocuk" giysileri, oyuncakları ile mutlu olan onlarca "shcek yuvalarındaki özürlü, özürsüz çocuklarımız" , gönderdiğiniz şekerlemeler ve bayram kartları ile elleri öpülerek gönülleri bizzat editörlerimizce alınan yaşlı büyüklerimiz en büyük mutluluk kaynağımız...
tüm dostlara sizin şahsınızda duyarlılığınız için teşekkür ederken bu tür çağrılarımızda kafasında soru işareti olan tüm katılımcıların ilgili kuruluşlara ulaşıp kaygılarını check etmelerini ve ona göre karar vermelerini öneriyoruz. Saygılarımızla

Zeynep Feza dedi ki...

basarilar dileyelim o zaman :) iyi niyeti biz güdelim, digerlerine de kötüleri kalsin (:
iyi düsünelim ki, iyi olsun ..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir kampanya .duyurduğun için sağol sünter teyzem.ellerinden öperim.

a. gizem dedi ki...

gerçekten güzel bir kampanyaymış sunter teyzecim iyiki haber verdin sevgiler :)

Ezgi Saklayıcı dedi ki...

Genç kız sığınma evi tamamen gönüllülerin sayesinde ayakta kalmaya çalışan bir yardım kuruluşudur. Daha önce bir çok aktivitesine katıldım, yardımetmeye, destek olmaya çalıştım.

O nedenle "kuşku"yla değil "onlar için daha fazla ne yaparım" ile bakmalı.

Önyargılarımızdan sıyrıldığımız zaman gerçekten gözümüzün önünde ne hayatlar olabileceğini ve nasıl olduğumuz durumdan memnun olmamız gerektiğini anlayacağız.

Sevgiler.