8/16/2010

Tekrardan Almanya,

Gül almanyadan buruk bir sekilde ayrildiktan sonra, ailesi ona yaptiklar korkunc hatanin farkina varip, kizlarini bagirlarina basmis ve ona kollarini acmisti artik.
Sancili!( kocasi burda da rezilliklerine devam etmis) bir bosanma sürecinden sonra nihayet kabus gibi günler bitmis ve bir psikologun yardimiyla yaralarini sarmaya baslamisti bile. Aileside ona o kötü günleri unutturabilmek icin elinden geleni yapiyordu dogrusu. Almanya macerasi böylece sona ermisti. En azindan Gül öyle zannediyordu.

Fakat bilmedigi bir sey vardi.

Burada onun icin carpan bir yürek kollari sivamisti bile.
Sigfried.
Gül´ün kader arkadasim dedigi genc adam.
O genc adam Gülü calistigi lokalde gördügü andan beri Gül´e sevdalanmisti. Hemde öyle böyle degildi Gül´e olan sevdasi.
Sonradan "bana hayalindeki kadini ciz deseler tamda onu cizerdim, ne bir eksik ne bir fazla" diye dile getirtigi bir askti onunkisi.
Gülün burdan sürüldügünü duydugunda deliye dönmüs caresizlik icinde nasilda kivranmisti. Ama bir yolu olmaliydi. O hayallerindeki kadin tekrar buraya gelmeliydi!
Imkansiz demislerdi ona imkansiz..!!
Gül burdayken hemen hemen her gün onun calistigi lokale giderdi, birseyler icme bahanesiyle. Gözü hep Gül`deydi. Ama o farkinda bile degildi. Nasil olsunki piskopat kocasindan öyle cekmistiki zavalli. Sigi´de bunun farkinda oldugu icin, güle sadece arkadasca yaklasabiliyor, bu bile ona yetiyordu. Onunla konusup dertlesebilmek, hemde Gül´ün yarim yamalak almancasiyla:)
Üstelik türk olusuda biraz ürkütüyordu Sigi´yi. Türkler kizlarinin bir almanla birlikte olmalarina pek sicak bakmazlar hatta engellemek icin cinayet bile islerlerdi. Azmi duymustu benzeri hikayeleri?. Ama gülle evlenmeye kalksa!!! Olmazmiydi ki ? hem o zaman almayaya getirtebilirdi onu. Alman yasalarina göre, her alman karisini yanina getirebilirdi. Zaten yabancilar polisi hem komsusu hemde cocukluktan beri arkadasiydi.

(sigfried´in avantaj gibi gördügü yakinligin, sonradan ne kadar bir dezavantaj oldugu ortaya cikacak, bir daha yabancilar polisi olan eski arkadasiyla hic konusmayacakti)

Kararini vermisti. Ilk isi kendisini aldatatip evi terkeden karsindan bosanacakti. Ama islerin cabuk olmasi icin bir an önce bosanabilmesi sartti. Karsinin Gül´den haberi olmadan halletmesi gerekiyordu bosanmayi. Varlikli bir adamdi, karisi ondan nafaka isteyebilir yada bosanmaktan vazgecerdi. O da karsiyla bir anlasmaya varip 150000 Euro verip anlasarak bosandilar. Oh kurtulmustu sonunda hayatini zindana ceviren kadindan.

Hic vakit kaybetmeden Kamil´in yanina gitti. Tüm düsüncelerini ona anlatip yardimci olmasini istediginde Kamil sasirmis, önce itiraz etmisti. Alman oldugu icin Gülün ailesi ve Gül istemezdi böyle bir seyi.Ama Sigi israrliydi Gül´ü tek basina hic bilmedigi bir ülkede, koskoca Istanbulda bulamazdi. Sonunda Kamil´i ikna etmeyi basardi. Birlikte Istanbula uctular.

Gül karsisinda eski arkadasini görünce sasirmis, Sigi´nin niyetini ögrenincede iyice afallamisti.
Önce karsi cikmis, fakat sonra konustukca ikna olmaya baslamisti.

Gül Sigi´ye dürüstce ona asik olmadigini kendisini insan olarak sevdigini ama bunun evlenmek icin yeterli olmadigini söyleyince genc adam "biliyorum ama ben seni cok seviyorum, benimle evlen, sen beni sevinceye kadar beklerim, hic birseye zorlamam seni, yeterki gel benimle, yanimda ol yeter" deyince, Gül olurunu vermisti.

Gül´ün bir almanla evlenme karari, tahmin edebileceginiz üzre, büyük yankilara yol acsada, Gül kimseye aldiris etmeden evlenmisti, kendisini seven bu genc adamla.


Bu seferde alman bürokrasisi binbir engel cikarmis yeni ciftlere. Yabancilar polisi yukarda da yazdigim gibi olaylari yakindan bildigi ve bireyleri de birebir tanidigi icin bir türlü ikna olmamis evliligin gercek olduguna. Sirf almanyaya gelebilmesi icin sahte bir evlilik olarak kabul etmis.

Sigi´i ve Gül tam iki yil ayri yasadilar. Genc adam on binlerce para harcadi mahkemelerde Gül´ü almanyaya getirebilmek icin. Genc adam her firsatta Türkiyeye karisinin yanina gidiyor iki hafta kalip tekrar geliyordu.

Sonra yine bir tatil esnasinda, Misir´a gitmisler tatile, tesadüfen yabancilar polisinin teyzesiyle karsilasiyorlar. Kadin buraya gelince yegenine bu evliligin sahte olmadigini, onlarin ayni otelde ayni odada kaldigini cokta mutlu ve sevgi dolu olduklarini anlatip ikna edince iki yil üzerine Gül´e almanya vizesi veriliyor.

Evet iki yillik komsumun gercek yasam öyküsüydü bu yazdiklarim. Mümkün mertebe üstten gecerek yazdim. Yoksa en az bes post daha cikardi yasadiklarindan.
Ona kötülük yapanlarin bir cogu su anda perisan durumda. Ben sadece aileyi yazdim ama, düskün bir insana tekme atan cok olur misali ona el uzatmak yerine dil uzatan insanlarinda basinda öyle dertler varki....
Gül ise cok ama cok mutlu. Allah nazardan saklasin. Dünyayi gezip dolasiyor. Bu günlerde ise bir meslek egitimi almanin yollarini arastiriyor. Calisiyor. Esi varlikli bir adam olmasina ragmen o kendi ayaklari üzerinde durmaktan gurur duyuyor. Esi onun hayatini maddi olarak simdiden garanti altina almis durumda.

Alma mazlumun ahini diye bosuna söylenmemis..... ona bir sekilde kötülügü dokunan insanlar ise perisan. Hemde istisnasiz hepsi.

Not: Bu hikayeyi Gül´ün izniyle yazdim. Kendiside okuyor yazilanlari.

48 yorum:

Unknown dedi ki...

kör leylegin yuvasını RABBİM YAPAR,sig müslüman olmuşmu sünter ,merak ettigim konu şimdi bu :)gül senin adına çok sevindim huzurlu olmasına ,

YeMeK vAkTi dedi ki...

ohh beee sonunda..Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler beter olsunlar beter gülde yaşasın keyfine baksın hayatın unutsun inşallah sigi eniştemize boll bolll sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Mutlu son , sevindim kendisi adına...

Mutluanne dedi ki...

Ayyy film gibi bi çırpıda sonunu bekledim ve Gül'ün mutluluğu beni çok ama çook sevindirdi..mutlu sonlar yanız filmde olur sanırdım oysaki

teşekkürler bu paylaşımınız için

Unknown dedi ki...

Sabrın sonu selamet..Sabır ne güzel şey,kardeşimiz sabrının mükafatını almış..Sen de çok güzel yazmışsın,roman tadında,yüreğine sağlık..Hayatta insanın başına öyle şeyler gelebiliyor ki,hiçkimseyi içine düştüğü durumdan dolayı dışlamamak,dil uzatmamak gerek.Üç günlük dünyada kimseye ne elimizle ne dilimizle zarar vermemek gerek.boşuna dememişler alma mazlumun ahını,çıkar aheste aheste diye..Hayırlı ramazanlar,dönüşte görüşmek ümidiyle..:)

yass dedi ki...

ne hıkayeler var. gozlerımı koca koca acarak okudum. ıyı kı guzel bıtmıs. Allah haksızlıga ve kotuluge ugrayan herkese boyle mutlu edıcı guzel sonlar yazsın kaderıne..

41 kitchen dedi ki...

ayy çok sevindim şu an. sanki tanıdığım biri mutlu olmuş gibi. ilahi adalete inanmak gerek zaten, diğer dünyayı bile beklemiyor Hakkın adaleti, bu dünyada veriyor vereceği cezayı. sezen aksunun bi şarkısı var ya sünter abla, biliyorsundur eminim, ''Kulların kullara ettiğini etmiyor en zalim harı ateşin '' işte güle yapılanlar da tam bu sözlere uyuyor. sen kimsin ki Allah'ın yarattığı kulu bu derece üzüyorsun, kırıyorsun? derler adama.

ceydabural dedi ki...

derin bir oh çekiyorum :)
gül için şu son yazılanları okuduktan sonra çok mutlu oldum

her kötü günün ardında vardır ferah günler denir ya bu da öylesi

bu mutluluğu bir ömür sürün dilerim :)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Sonunu bu kadar çabuk getireceğii tahmin etmiş olmamakla birlikte, GÜL'ÜN MUTLULUĞUNDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM.
Allahım o ve onun gibi darda olan tüm kullarına HUZUR, MUTLULUK nasip eylesin inşallah...

MAVİANNE dedi ki...

Hayatta kötülük yapanların kötülük bulduklarına tüm kalbimle inanıyorum
içi temiz insanların da hep mükafatlandırıldıklarına

gül de sonunda feraha çıkmış
Allah daha da mutlu etsin
inşallah herşey gönlünce olur

zaten hayat da ağlarını örmüş

senin gibi bir komşusu olması bile şansın yüzüne güldüğünü gösteriyor

Asuman Yelen dedi ki...

Çok sevindim sonun böyle olmasına.
Ablası Almanya' da yaşayan bir arkadaşım, ablasının komşusu bir ailenin hikayesini anlatmıştı yeni.. Keşke yazsan diyordu.O da berbat bir öyküydü. Tam üzerinde konuşurken abla telefon edip kadıncağızın (kadını arkadaşım da tanıyor) intihar haberini verdi. Senin komşun bu açıdan şanslıymış.Karşısına iyi biri çıkmış.

Zeugma dedi ki...

Evet,ben bilmiştim bir önceki bölümde :)

Çook sevindim Gül'ün şimdi mutlu olduğuna, eşinin onu çok sevdiğine...

İlahi adalet vardır bu dünyada.Acil servis gibi durmadan çalışıyor şükürler olsun...Ve zulmedenlerin başına benzer şeyler, hatta aynısı geliyor...

Yazan ellerine sağlık süntercim..

Gül'ü sevgiyle öpüyorum..
Tabii seni de...

Adsız dedi ki...

sonunda mutlulugu yakaladi ama sigi ye gercekten asik oldumu peki ,cocugu var ,mi kac yasinda ???????

Back to Black dedi ki...

çok sevindim Gül için. ve diğer perişanlara gelince...ALLAH asla yanına bırakmıyor zalimin hepsi beter olsunlar

paylaştığın için çok teşekkürler sünter

Bugday Tanesi dedi ki...

Şükürler olsun ki,mutlu sonla bitmiş hikaye.İnan kötü bir şey çıkacak diye devam ediyordum okumaya.
Bizen Gül'e sevgilerimizi iletirsen seviniriM.Bu arada Gül bugün kaç yaşında?

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

büyük bi hüznün sonunda ki güzel mutluluk.. inadına yaşamakmış onunki hep mutlu olsun =)

Dilhan dedi ki...

Offff! Çok şükür... Biz Gül'ün "hikayesini" bi nefeste okuyup ağlarken, o kaç kere ölmüş, kaç kere ağlamış, yanmış.. Ama gerçek anlamda mutlu bitmiş hikayesi.. O pis aileden kurtulduktan sonra kendi ayakları üstünde durma çabasını bugün elinde mesleği olan kadınlar bile yeri geliyor, beceremiyor. Çok şey yaşamış ve başarmış bi kadın Gül.. Çoook mutlu olsun, mümkünse ayağı taşa bile takılmasın artık..

Çınar dedi ki...

Nasıl sevindim anlatamam. Hep mutlu ol Gül. Yaşadıklarına çektiklerine inat hep mutlu yaşa.

Sevgiler öpüyorum ikinizi de

Seddosh dedi ki...

mutlu sonları seviyorum:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Sünter'cim,
Öncelikle yeniden sizlerle birlikte olduğum için mutluyum. Çınar'cığımın blogunda güzeller güzeli Ayçi'nin güzel fotoğraflarını görmüş, biraz geriye gidip bazı şeyleri yeniden yaşamış ve gözyaşları içinde senin bloguna uğramış ve tebrik yorumu yazmıştım. Alıp almadığını bilmiyorum yorum yoğunluğu içinde biryerler sıkışmış olacağını düşünerek yeniden tebrik etmek istedim.
Dilerim Güzeller güzeli Ayci'nin güzel foroğraflarındaki gülümsemesinin, yüzünden bir ömür boyu eksik olmasın, mutlu ve huzurlu yarınlara bir o kadar kendine yakışan eşinle birlikte ulaşsın.
Bir ömür boyu yanlarında olmanı, çoğalmalarını mutlulukla görmeni ve minicik yüreklere yüreğinle dokunabimeni dilerim.
Ayrıca şöyle bir gezindiğim blogunda Ayçi'nin doğum gününü görür gibi oldum.
Gönlünce ve sağlıkla hep huzurlu hep mutluluklarla geçecek nice nice yaşları olsun dilerim.

Seninle gidiş gelişlerimiz hep kesişti sanırım ve güzel bir yazı ile karşı karşıyayım, şimdi onu okumaya gidiyor onun yorumunu da okuduktan sonrasona bırakıyorum.
Bu arada bloguma bıraktığın yorumlar içinde çok teşekkür ederim canım.
Sevgilerimle...

nergisce dedi ki...

okuduktan sonra bir rahatlama hissettim, gülün elinden tutup yolun sonuna gelmiscesine...mutlu son.
cok sükür ki mutlu son...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gül'cük sabrının mukafatını yakalamış. Mutluluk onun çok çok hakkı. Sanırım bu duruma kolay kolay kimse dayanamaz.
okurken bir ara düşündüm de bir aile kızına bu durumu nasıl yakıştırır, nasıl bağrına basmazda ateşe tekrar atar, ama! dedim aile zaten yabancı deği Gül'e çektiren zaten kendi akrabaları ailesi ne kadar farklı olabilir ki?
Gül bundan sonra hep adı gibi güler inşallah.

Syhn dedi ki...

ohh be!
yorum yazmak için hikayenin sonunu bekledim kötü bir son çıkmadığı için çok mutluyumm..
çok çileli gurbet gelinlerine şahit oldum ama en kötüsüydü belki bu..

iyi devaö ediyor olması ise ferahlatıcı!

gül, kitap yazmayı düşünmez mi acaba?

sünter dedi ki...

Dikis dersi:
yok olmamis ama bir müslümanda olmasi gerekentüm özellikler onda mevcut.
Caliskan, dürüst, yardim sever, darda kaldinmi kapisina rahatlikla gidebilecegin birisi o.
Yani nüfüsünda müslüman yazan bir cok kisiye on basar.
Ama imam nikahi kiymislar:)

sünter dedi ki...

Yemek vakti aylin:
Sigi eniste lafina güldü ve selamini aldi:)

sünter dedi ki...

Nalan:
o da senin yorumuna sevindi:)

sünter dedi ki...

utkunun annesi:
bende öyle sanirdim:)

sünter dedi ki...

Zeliha:
insan yada bazi insanlar malesef ellerine biraz güc gecince unutuyorlar herseyi. Ne hakki nede hukuku saymiyorlar.Ama ilahi adalet unutmuyor iste.

sünter dedi ki...

Yassim:
Allah kimseye yasatmasin böyle acilari insallah.

sünter dedi ki...

tan:
ah be haticam öyle insanlarin ne Allahtan korkusu ne kuldan utanmasi oluyor.

sünter dedi ki...

Ceydacim,
cok etkilendik hepimiz ama su an sevincliyiz elbette.

sünter dedi ki...

Volkan-Kaldera:
valla herseyi yazmaya kalksaydim belki bir ay her gün yazardim ama bunaltmaktan korktum.

sünter dedi ki...

Mavim:
O da öyle diyor:)
ama ben onu dinledikce kötü günlerinde yaninda olamadigim icin üzüldüm ama o zamanlar sadece uzaktan gördügüm biriydi.

sünter dedi ki...

Asuman senin yorumunda cok etkilendi.
Ve kendi intihar girisimini tekrar anlatti.Hemde iki kez denemis. Allahtan basarili olamamis. "Bu gün bende o kadin gibi ölmüs olacaktim nerdeyse" dedi. Ama o intihar eden kadin icin cok üzüldü.
"Kimse kizmasin ona, insan öyle caresiz kaliyorki baska cözüm yok gibi geliyorSünter abla, Yoksa kolay mi hayattan vazgecmek"
Senin yorumun hakkinda cok konustuk biz bu gün ve o haline sükretti tekrardan.

sünter dedi ki...

Zeugmacim,
evet bilmistin. Birde Cinar tahmin etmisti:)
Gül´dende sana sevgiler. O bu yorumu okurken yüzünde kocaman bir gülümseme belirdi:)

sünter dedi ki...

Vivian:
Asktan ziyade sevdigini söyledi kocasini hemde cok sevdigini.Ama kör asik degilim dedi.
Benim gözlemlemem ise bir cift birbirine daima isil isil bakiyorsa, ki bu ikisi öyle, Sigi zaten ziril ziril asik:), bu ilskide ask var.
Cocuk meselesi... malesef iki hafta önce bir düsük yapti, ikiside cok üzüldüler ama ümitsiz degiller.

Gül 28 yasinda,esi 38

sünter dedi ki...

Back to black
O da bu duana kocamaaan bir amin dedi:)

sünter dedi ki...

Bugday tanesi kendisi okudu zaten ve cok ama cok mutlu oldu.
Sanirim akransiniz. Gül 28 yasinda.

sünter dedi ki...

Gök kusaginda oturan kiz:
tesekkür etti(k):)

sünter dedi ki...

mor elma:
hem aglattin hem güldürdün onu bu yorumunla. Ayagina tas bile degmesin mümkünse lafi güldürdü mesela:)

sünter dedi ki...

Cinarcim,
senin kuzeninin kizinida okudu cok üzüldü haline sükretti.

sünter dedi ki...

Seddoch:
bende:)

sünter dedi ki...

Yasamin kiyisindan;
Nur ablacim o güzel yorumun ve dileklerin icin cok teskkür ediyorum:)
Evet benim gidip gelmelerim senin gidip gelmelerinle cakisti biraz.

Gül icinse, Onun yorumu söyle oldu "ailem icin ne deseler haklilar, ama allahtan artik düzeldiler."
Ve güzel dileklerin icin cok tesekkür etti. Inan her yorumu icine ceker gibi okudu. Sanki kisi karsisindaymis gibide bana cavapladi.

sünter dedi ki...

Nergiscem,
iste o da öyle hissetti bu güzel yorumlarda sanki sicacik bir el ona dokunmus gibisine duygulandi.

sünter dedi ki...

Seyhanim:
Aslinda yazmaya kalksa kitap olur onun yasadiklari. Ben öylesine kisa ve atlayarak yazdim ki. Yoksa bir ay hergün uzun uzun bir post cikardi.

Bucanni dedi ki...

Ablacığım tek tek okudum postları çok etkileyici. Gül adına çok sevindim çok çekmiş ama sonunda huzuru bulmuş. sevgiler...

ASUMAN dedi ki...

iyi mutlu son oldu içim rahatladı yaa bu durumda olan varsa allah hepsıne güzel günler versin yüce rabbim.sevgiler..

Haccecan dedi ki...

Bu insanlık bambaşka bir şey.. Ne dinle ne ırkla ilişkili... Türk ve müslümanım diyen bir çok insan insanlıkta bir gavurun eline su bile dökemez..
Gül hakettiğini sonunda bulmuş.. Mutluluğunuz daim olsun.. Rabbim banada hayırlı bir eş nasip etsin artık...