12/03/2010

Korkutucu oldugu gerekcesiyle üc yil boyunca yayinlanmayan kitap!


Degerli blogdasim
Aslan tarafindan sobelendim.
Bu mim sayesinde bilmedigim bir cok kitabi tanimis oldum.
Bu mimi yazan her blogu okudum. Sadece kitaplar hakkinda degil yazarlarinida tanitti bazi arkadaslar. Cok faydali bir mim di zevkle okudum yazilanlari.
Buyrun benim ilk elime gelen, iki yil önce kapagindaki bir cümleden etkilenerek aldigim kitabi tanimaya.
Yazari hakkinda fazla bir bilgim yok. Bende kitaptan alintiyla tanitayim kendisini:
H.Aycan Alp Erözalp
1999 yilinda basladigi gazetcilik mesleginde cesitli basin kuruluslarinda yapimci, yönetmen,sunucu,istihbarat sefi,ve diplomasi-savunma muhabiri olarak calisti.Yurtdisinda gazetecilik ve medya programlarinda yer aldi.
Washington DC, Minneapolis, Atina, Berlin,Köln ve Brüksel´de katildigi bu programlarda, dünya güc dengelerini, yabanci kamuoyunun egilimlerini ve bati dünyasinin Türkiye´ye bakis acisini yerinde analiz etme olanagi buldu.
Yazar, halen arastirmaci gazetecilik alaninda faaliyet gösteren bir demokratik kitle örgütünde meslek hayatina devam etmektedir.

"MISAKCILAR"
...Bu memleket kimin?
KORKUTUCU OLDUGU GEREKCESIYLE ÜC YIL BOYUNCA BASILMAYAN KITAP

simdi ben kitabin üstündeki bu cümleyi okuyunca hemen atladim tabii:)
Basilmayan kitabin bu kitap oldugunu düsündüm. Ama degilmis.
Roman icinde roman.
Konusu politik gerilim.
Arastirmaci gazeteci yazar Metin onca zaman icinde topladigi bilgilerden belgelerden yola cikarak bir roman yazmaya kalkar, fakat yazdigi romani hic bir yayin evi yayinlamak istemez. Korkarlar.
"Sistemin bilincli bir parcasiysaniz, size karsi olan düsüncelerin ortaya cikmamasi, seslendirilmemesi duyulmamasi icin calisirsiniz. Önünüze böyle bir kitap gelirse onu yayinlamayi reddersiniz örnegin!
Diye aciklar bunu Metin arkadaslarina.
Yazdigi roman Türkiyenin simdiki durumundan yola cikarak belki 10-15 yil sonra gelebilecegi noktaya isaret ediyor. Parcalanmip bölünmüs bir ülkenin vatansever genclerinin canlari pahasina, yeniden Samsundan baslattiklari özgürlük ve bagimsizlik mücadelesini anlatiyor
Diger yandanda bu sürecte yazarin kendisinin yasadigi zorluklari, engelleri gözler önüne seriyor.
Gelelim 55. sayfaya.
"Iste burada efendim. Üzerinden cikan tek yazili belge. Bu günün erken baski gazetesi!..
Böyle bir adamin, giristigi ve oldukca cetin oldugu anlasilan mücadelede bile üzerinde tuttugu gazetenin incelenmeye deger olgunu düsündüm!..
Bu adamin gündemi bu kadar önden takip etmesinin nedenini anlayamadim acikcasi!.."
Bu kitabi okurken romanla gercegi karistiriyor insan. Günümüzün gerceklerini sanki roman olarak yazmis. Ben cok begendim. Bir nefeste okunacak bir kitap. Sinama tadinda. Elinizden birakamiyorsunuz.
Her mim'de olduğu gibi bunun da kuralları var:
Kitaplığınızın karşına geçin. Gözlerinizi kapatın. Derin bir nefes alın. Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin. Şimdi gözlerinizi açın. Bir kitap seçmiş durumdasınız. O kitabı satın aldığınız yada hediye gelmişte olabilir anı hatırlamaya çalışın. İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın. Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin. Evet, ne güzel bir koku bu! 55. sayfayı bulun. Sayfayı tekrar okuyun. Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın. Daha sonra siz de arkadaşlarınızdan üç tanesine cevaplaması için gönderin.

Ben bu mimi gönderecek üc kisi bulamadim. Cünkü neredeyse bütün tanidiklarim yazdi. Aramiza yeni katilan ve bir ay önce babasini kaybetmis bir blogcu var. Burcu Bende onu sobeliyeyim. Bu acili günlerinde kafasini dagitabilmesi icin güzel bir mesgale olur kendisine. Kabul edip yazarsa tabii.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

tamam sünter annem sen istersin de ben cevaplamazmıyım :) ilk fırsatta tabiki :))

ayci dedi ki...

onca kitabın arasından bunu nasıl sectin?

Çınar dedi ki...

Faydalı bir mim olmuş. Bilgilendirmen için teşekkürler.

Sevgiler

sünter dedi ki...

ayci,
kitapligindan eline ilk gelen kitabi sec dediler öyle yaptim canim:)

sünter dedi ki...

Cinar,
rica ederim canim:)

Syhn dedi ki...

cidden basımı 3 yıl beklediği için bile okunurdu bu kitap ama basılmayan kitap bu kitap bile değil :)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bu güzel tanıtımınız ve tafsilatlı paylaşımınız için teşekkürler sevgili Sünter....Bu ara da belirtmeden geçemeyeceğim; Ayçi'nin fotoğrafları yine buram buram sanat kokuyor. Aileye Sevgilerimle..

MAVİANNE dedi ki...

canım sünterim
bu mimler iyi oldu bir sürü kitap tanıdık gerçekten de,
kar topu oynadın mı benim için?
öpüyorum seni

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Sünter, ne mutlu bana böyle dikkatli blogger'ların ilgisini çekebildiğim için. Ve ne mutlu sana ki benim ölçülerimde ve kilonu yaşına rağmen koruyabildiğin için. Bloguma hoşgeldin, ziyaretin beni mutlu etti..Çok memnun oldum, yine beklerim. Ben de seni duvarıma kopyalıyorum hemen. Sağol..

Adsız dedi ki...

Sünter teyzecimm bu güzel kitabı bizlerle paylaştığın için teşekkürler.güzel bir mim konusu.bende cevaplamıştım.şu mimler ne güzel oluyor:))

aslan dedi ki...

Cevapladığınız için teşekkür ederim.
Dostlukla..