1/11/2011

VODOO !!

Benim yegenlerden biri gecenlerde ev aldi.
Icinde bazi degisiklikler yapip kendi zevklerine göre restore ettiler.
Evide Türk´lerden satin aldilar.
Resterasyon esnasinda önce kapatmayi düsündükleri kullanilmayan bir bacayi, biraz degisik bir sekilde tuglalarla falan örüp düzenlersek mutfakta güzel bir dekor olur düsüncesiyle, kapatmaktan vazgecip icini iyice temizlemeye kalktiklarinda bacanin icinden ama epey bir derinden ellerine bir poset gelir. Posetin icini actiklarinda ise sasirip kalirlar.
Posetin icinden bebekler cikar. Bir erkek bir kadin iki cocuktan olusan bez bebekler.Kadin erkek sirt sirta, bebeklerin üstlerinde isimler yaziyor. Evin eski sahiplerinin isimleri. Bebeklerin muhtelif yerlerinde igneler zapli. Birde arapca yazilmis bir kagit parcasi.
Bizimkiler bebekleri görünce ürkmüsler haliyle. Fotograflarini cekmisler gösterdiler, gercekten cok ürkütücü.
Yegenimin nisanlisi Italyan. Anneleriyle birlikte aldilar o üc katli evi. Kiz hemen annesine kosuyor.
Annesinin aklina geliyor hemen yan evdeki Türk komsularini cagiriyorlar. Ordanda birlikte bir caminn hocasina. Hatta Italyan anne korkuyor birde papazi cagirip evde dua ettiriyorlar. Ne olu ne olmaz diye:)
Simdi isin korkutucu tarafi aslinda su:
Büyü yapilmis, ve bunu yapan kisi o ailenin cok yakini olmali. Cünkü o bebeklerin bulundugu yer öyle ayaküstü gelen birinin koyabilecegi bir yer degil. Poseti betonlada kapatmislar. Eger bizim cocuklara dekor yapma fikri gelmese o bebekler orda sittin sene kalir.
Ben sahsen büyü isine pek fazla inanmam. Daha dogrusu büyü yapan insanin emeline kavusacagina inanmam. Yani büyü yapilmis olmasinin en kötü tarafi insanin kendisine yakin bildigi belkide kendi ailesinin icinden birileri senin kötülügünü istiyor. Istemekle kalmiyor bunun icin birde caba sarfediyor. Yaptiran kisi inanmis sonucta ve kilini kirpmadan senin hastalanmani aci cekmeni istemis. Ve sen bunun kimin yaptigini bilmiyorsun. Insanin kimseye güveni kalmaz. Ben olsam öyle olurum.
Dedigim gibi büyüden etkilenmem ben. Allah böyle kötü niyetli insanlarin eline birakmaz herhalde kulunun kaderini. Ama ailemden birisinin bu denli bana düsman olmasi ve o insanin benim evime girip cikiyor olmasi yikar beni...
Yani insan esine dostuna ailesine güvenemiyecekse baska kime güvensinki?

Ha birde bu büyüye inanip onu yaptiranlar var ki onlar ayri bir alem. Yani inancli bir insan olamasa zaten büyüden bir medet ummaz. Madem inanclisin kur´andan yazilarla büyü yapiyorsun yada yaptiriyorsun demekki kur´ani biliyorsun.
Nasil korkmazsin?

Neyse dedigim gibi benim yegenin evi hem hoca tarafindan hemde papaz tarafindan okunup üflendi her türlü kötü ruhtan arindi:))

50 yorum:

Barbygirl_here dedi ki...

Aaa ne kadar ilginc :S
Peki eski ev sahiplerine soylediler mi, boyle boyle diye?
Belki bilmeleri iyi olurdu?

Unknown dedi ki...

Ayy Allah korusun ben korkuyorum açıkçası..
Çünkü büyü diye bişey var malesef:(
Zamanında Peygamber Efendimize s.a.v. de yapmışlar ve yataklara düşmüş..
Daha sonra ise,Felak Ve Nas sureleri nazil olmuş da,O'da Allah'ın izniyle sağlığına kavuşmuş..
Çok etkili bir şey çok yazık ki..
İnsanın en yakınındakilerin böylesine işler yapması ne ürkütücü bir durum..
Sen de demişsin ya,inançlı insan nasıl yapar bunu.Hiç mi korkmaz Allah'tan..
Ki yapan ve yaptıranın ahirette yeri bile yok..Rabbim hepimizi korusun böyle kişilerden..
Geçmiş olsun genç çifte de..
Allaj kötü niyetli kişileri uzak etsin inşAllah..
sevgilerimle..

Bayram Kombesi dedi ki...

tuylerim diken diken oldu.

Hande dedi ki...

Ben böyle insanların olduğuna inanmak istemiyorum. Bu kadar yakın olduğun birinin bu denli kötülüğün için uğraşması çok üzücü.

Meyra dedi ki...

sunter annecim acaba bizim evlerdede varmıdır ki:)) bende büyüye inanmam ama çevremde birkaç hikaye duyunca şaşırıyorum..yani içimzde yılanmı besliyoruzda farkında değiliz?

Dilhan dedi ki...

italyan annenin dur bi de papaza okutalım isteği beni benden aldı... =))))) herkese nasib olmaz böyle çift taraflı arınma =)))

nehircce dedi ki...

Maalesef böyle şeyler yaşanıyor yakın tanıklığımda oldu küçükken.Çok etkilenmiştim.Ne diyelim Allah kötülere fırsat vermesin.Dilerim yeğeniniz huzurla otursun evinde.sevgiler.

Elifinelizi dedi ki...

Aman aman kem gözlere şiş . Ben korkarım böyle şeylerden . dörtbir koldan kutsanmalarıda ayrı bir iyi olmuş galiba:))

Selfet dedi ki...

Ben de inanırım büyüye :(
Nasıl ki kötü niyetli insanlar varsa Kuran'da yazılanları kötü amaçla kullananlar da var işte !
ALLAH böyle insanlardan uzak tutsun bizleri,hee birde evimize girip çıkan bizimle yemek yiyip muhabbet eden bir insansa bunu yapan daha da kötü :( Ne kadar kulağa hoş gelmese de,en yakınlarından geliyor insana en büyük kötülük !

bi dost dedi ki...

Allah cümlemizi korusun böyle şeylerden ve böyle kötü niyetli insanlardan :S dediğin gibi sünter teyzem, Kuran'ı okuyup bilen insanların Allah'tan korkmaması gerçekten korkutucu.. nasıl da kulplar takıyorlar bu yaptıklarına, yok şunun iyiliği için yok bunun iyiliği için falan.. Allah'ın kitabını kötülüklerine alet ediyorlar, ürküyorum ben bu kadar aşağılık olabilen insanlardan :S

Zeugma dedi ki...

Ayyyyyy :((((
Tüylerim diken diken oldu...
Ne diyeceğimi şaşırdım...
Ama dilerim ki o büyüyü kim yapıp o bacanın içine koyduysa aynısı kendine dönsün..Acılar içinde yana yana gebersin.. :((

Syhn dedi ki...

tüylerim diken diken oldu.
gerçekten böyle art niyetli insanların bu kdr yakından çıkması çok kadar acı verici bir şey olamaz!
ve aynen dediğin gibi inaçlı biri olmaza büyüyü de bilmez.
oysa büyü yapmakta yaptırmakta haramdır islamda. iyi niyetli kötü niyetlisi yotur büyünün direkt haramdır.
Allah izin vermedikçe işlemez tabii ama izin vermesin diye hocanın papazın okumasından ziyade bizde okuyalım kendimizi ;)

41 kitchen dedi ki...

valla yanlış anlama ablacım ama yeğenin yine iyi cesaretliymiş. ben olsam yol yakınken hemen elden çıkarırdım o evi. yani bi gece uyuyamasam benim aklıma neler neler gelir:))) yazık ki böyle insanlar var. ve dediğin gibi en kötüsü de ''içimizden biri'' diye tabir ediliyor olması...

Asuman Yelen dedi ki...

Çok ilginç bir durum. Hep uzaktan duyarım ama ne yakınlarımda ne de eştte dostta hiç böyle bir olaya şahit olmadım.Ama "büyü" klelimesinin birilerinin diline pelesenk olduğu da bir gerçek.
Çok haklısın ürkütücü olan bunu yapan kişinin içindeki nefret duygusu. Allah öylelerinden herkesi korusun.
Öpüyorum seni Sünter' cim...

Çınar dedi ki...

Bu nasıl bir inançtır ki, Allah adına Allah'tan korkmadan birilerinin kötülüğünü ister insan, bu doğrultuda çaba harcayıp büyü yaptırır. Büyünün olduğunu, Kur'anda da bahsinin geçtiğini biliyorum ama hiçbir güç Allah'a ellerini açıp dua etmekten daha etkili değildir diye düşünür ve büyünün bile bu şekilde etkisiz kılınabileceğini düşünürüm hep.

Yine de böyle birşeyle karşılaşmak çok ürkütücü.

Yeğenlerine çift taraflı kutsanmış yeni evlerinde mutluluklar dilerim.:)

Sevgiler canım

Çılgın Mevdoş dedi ki...

okurken çok heyecanlandım poşetten para çıkacak zannetim ama tırstım valla ne insanlar var yaaaa allah böyle kötü insanlardan hepimizi korusun keşke yeğenin ev sahibini uyarsaydı daha dikkatli olurlardı ne diyelim

yass dedi ki...

tuylerı dıken dıken olana resmen ben de cok fena oldum! Ne manyak ınsanlar var. Ne karısırsın baskasının hayatına!! Allah korusun hepımızı boyle pıskopat ınsanlardan Sunter Teyze.. Peki haber verecekler mı evı aldıkları aıleye???

herşeyden azıcık dedi ki...

Anam valla içim ürperdi:(( Yatıcak yerleri yok onların.Aama inan banaki gerçek ablamın başında var o illet:(( Eski ev sahiplerine mutlaka söylemeleri lazım bozdurmaları için.Sevgiler

A-H dedi ki...

Tuylerim urperdi okurken resmen, insanin cevresinde hatta ailesinde boyle birilerinin olmasi ne kotu :(
umarim yegenleriniz huzurla gule gule otursunlar evlerinde :)

sünter dedi ki...

FerahFeza,
evet söylediler hatta bebekleri onlara teslim ettiler..

sünter dedi ki...

Zelihacim,
evet büyü diye bir sey var ama dedigin gibi Felak ve Nas süreside var. Ayetelkürsi de var hatta kisinin cani yürekten Alla siginip dua etmesi ve ondan yardim sifa istemeside var. O dualarin gücü kötü insanlarin yaptigi o büyüden daha etkilidir. Ha birde inanmazsan tutmaz olayi var? öyle diyorlar ne demek bu simdi? Inanmam bende olur biter. Ve ben gercekten büyü denilen seyin ona fazla anlam yüklemekten kaynaklandigini düsünüyorum.Piskolojik bir sey gibi geliyor bana.(yanilabilirimde bilmiyorum)
Hem zaten bak yinede onlarin istedigi olmamis Allah bir sekilde diger cifti korudu. Eger o bebeklerin ciktigi yeri görseydin mucize gibi bir sey bulunmalari. Yegenimin hic aklinda yokken aniden o bacayi yikma karari almasi Allahin bir mucizesi iste.

sünter dedi ki...

Bayram kombesi,
fotograflari görünce benimde öyle oldu...

sünter dedi ki...

Hande,
icinde böylesine zehirli duygularla yasayan bir insan en büyük kötülügü kendisine yapiyor farkinda degil...

sünter dedi ki...

Meyracim,
hiiic bilinmez:))
Sen yinede dualarini eksik etme o zaman hic birseycik olmaz...

sünter dedi ki...

morelma,
italyan anne bildigin korkmus:))

sünter dedi ki...

Nehirce,
vermiyor zaten, bir sekilde ortaya cikmasina vesile ediyor birseyleri.

sünter dedi ki...

elifinelizi,
kadincagiz isini saglam tutmak istemis, napsin kizinin evi sonucta:))

Unknown dedi ki...

Sünter Annem bu büyü işi çok fena benimde vardı bir arkadaşıma sürekli yapan huzursuz edenler :( yatıcak yerleri yok bu insanların inanıyor musun dersen inanmakla inanmamak arasındayım açıkcası...ben merak ettim o evi aldıkları eski sahiplerinin başına birşey gelmiş mi belli ki evliliklerini bozmak acı cektırmek huzursuz ettimek için yapılmış...her neyse okunmuş üflenmiş ya iyi olmuş :))
sevgiler bu arada yeğenlerinle güle güle otursunlar huzurlu ve mutlu :))öpüldün kocaman...

sünter dedi ki...

Selfet,
isin aci tarafida bu iste.
Büyüden korkmaya gerek yok. Insanin kendisinin edecigi icten bir dua tüm kötülüklerden yeterince korur. Kur´an da böyle yaziyorsa dogrudur. Bende ona güveniyorum.

sünter dedi ki...

bidost,
insani ürküten tarafida bu iste.
Ne Allahtan korkmak ne insanlardan utanmak, nede bir vicdan sahibi..ve bu zihniyette olan birisi senin en yakinda olan birileri...kim oldugundan haberin yok...Allah korusun cümlemizi.

sünter dedi ki...

Zeugmacim,
kesin öyle olur zaten. Düsünsene icinde böylesine zehirli bir duygu besliyorsa bir insan onun saglikli yada mutlu olabilmesi mümkün degil.
Bize hep "bela okuma döner dolasir seni bulur" diye yetistirdiler. birde bunlari düsün sen simdi....okumakla kalmayip birde eyleme gecmisler..

sünter dedi ki...

seyhanim,
hah iste bende öyle diyorum Allah izin vermedikce islemez. Allah da izin veriyorsa belki senin ona yönelmeni istiyordur. Belkide kendini toparlamani falan, ve eninde sonunda bir seyleri vesile kilip ortaya cikartiyor iste. Onlarin istedigi gibi olmuyor.
Haklisin en güzel duayi kisi kendisi yapar.

sünter dedi ki...

Tan,
ya onca masraf yapilmis üc aile yerlesmis gayet güzel bir ev elden cikarmi hic:))
Yok bence fazla takmamali kafaya, et duani sigin Allaha hicte bir seycik olmaz. Ben böyle inaniyorum..

sünter dedi ki...

Asuman,
bende ilk kez gördüm. Simdiye kadar hep duyardim da öyle yakindan görünce tuhaf oluyor insan. Birde bebekleri görsen bildigin emek vermisler benzetebilmek icin:)
Allah hepimizi böyle dostlardan uzak tutsun.

sünter dedi ki...

Cinar,
seninle birebir ayni düsüncedeyim o yüzden korkmam büyüden falan.
Hemde ne emek sarfetmisler, bebekleri görsen inanamazdin. Hemde kücük cocuklara varana kadar igneler zaplamislar ya nasil bir nefretse artik.

Adsız dedi ki...

böyle saçma şeylerle uğraşan ne çok insan var bir bilsen. Alalh hepimizden uzak tutsun bu tüpleri

sünter dedi ki...

Cilgin mevdos,
ya hakketten para ciksaymis ne güzel olurdu:))
Eski ev sahiplerine haber verildi, bebekleri hoca esliginde ellerine teslim edildi. Adamlar sok gecirmiler görünce...

sünter dedi ki...

Yassim,
evet verdiler. Hocayala birlikte ellerine teslim edilmis. Adamlar sok gecirmisler resmen.
Hocada o igneleri okuyarak cikartip bebekleri gömmelerini söylemis.Bazi ritüelleri varmis galiba gömmenin...

sünter dedi ki...

Fundam,
ablan önlemini almiyormu?
Fazla itibar göstermesin öyle büyüye falan. Dualari onu yeterince korur. Ona inasin bak hic bir etkisi kalmaz bence büyünün.
Haber verdiler hocada gerekini yapmis zaten.
Sadece o insanlar bu kötülügün nerden geldigini bilmiyorlar bu büyüden daha beter bir durum. Insani paranoyak yapar.
Ablana gecmis olsun canim..

sünter dedi ki...

A_H
büyüden daha vahimi bu iste. Evine gelip giden dost bildigin birilerinin senin coluk cocuk demeden hastalanmani acilar cekmeni istiyor... batirilan igneler aci cekmeleri icin yapilmis. Ha tutar tutmaz bilemem ama en yakinindaki insanlardan birileri senin ve ailenin aci cekmesi icin emek sarfediyor. Hatta bu ugurda para harciyor. Böylesine nefret dolu. Iste insan o nefretten korkar..
Allah hepimizi korusun.

sünter dedi ki...

Burcu o kadarini bilemiyorum. Biz o aileyi tanimiyoruz. Sadece o evin eski sahibimiymis.Baska bir komsu onlari tanidigi icin ulasabilmisler.

sünter dedi ki...

bir annenin paylasimlari,
hep duyardim da ilk kez gördüm yada bu kadar yakindan sahit oldum.
Üsenmiyorlarda bu kadar ugrasmaya.
Üstüne birde bir sürü para veriyorlar sözüm ona hocalara:)
Allah islah etsin ve cümlemizden uzak tutsun böyle zehirli insanlari...

MAVİANNE dedi ki...

canım gerçekten de tüyler ürpertici yazdıkların
gerçekten de bir insanın en yakınının kötülüğünü istemesi ne kadar hastalıklı bir şey
inanılır gibi değil
Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın
çok korkarım bu tür şeylerden
nasıl günah değil mi?
aman içindeki kötülüğü besleyen insanlar ırak dursun bizlerden
hep senin gibi güzel insnalarla karşılaştığım için allaha şükrediyorum canım
öptümmmm

aslan dedi ki...

Büyüye şiddetle inanırım. Rahmetli anneciğimin anlattığı bazı şeyler vardı, şu anda bile tüylerim diken diken oldu. Hem üstelik günah..

Dostlukla..

sünter dedi ki...

Mavim,
sen birde o bebekleri görseydin, nasil ürkütücü seylerdi. Ben hep duyardim da ilk kez gördüm.
Dedigin gibi Allah cümlemizi korusun.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Ürpererek okudum, büyüye falan inandığımdan değil evin içine giren dost yada akrabanın yüze gülerken arka planındaki korkunç olayını. Yok Sünter'cim gerçekten güven,inanç,iman,dost,akraba kalmamış.Bunu düşünmek bile çok korkunç.

sünter dedi ki...

aslan,
bende büyünün varligina inaniyorum. Olmasaydi Kuranda günahtir yazmazdi ama ben sanki dualarin daha bir güclü olduguna inaniyorum.
Yani yaparim duami, siginirim Allahima büyüyüde fazla takmam kafama hic bir sey olmaz.
Zaten o bebeklerin bulunmasida mucize gibiydi. Allah bir vesileyle bulunmasini sagliyor. Asil korkunc olani o nefret duygusunu besleyen kisiyi büyük bir ihtimal evinde agirliyor olmak. dahada beteri kim oldugunu asla tam olarak bilemeyecegin icin tüm dostlarina süpheyle bakmak. Iste büyüden bu yüzden korkarim.
Günah... korkmuyorlar demekki.
Ailenin kücücük cocuklari adina bile yapabildilerse....

sünter dedi ki...

Yasamin kiyisinda,
degilmi Nur ablacim asil vuran o olur iste. Birde kimin yaptigini bilemeyecegin icin herkesten süphelenirsin. Paranoyak olur insan.
Aman uzak olsun cümlemize öyle dostlar..

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Kutsal Kitabımızda yazdığı gibi, büyü yapmak ta, yaptıran da günaha girer. Herkes tarafından çok sevilen, yakışıklı, popüler bir dostumuz vardı. Son derece kişilikli,sağlam bir kardeşimizdi.
Gittiği her yerde göze batar, el üstünde tutulurdu. Yıllar önce ailesinin yazlığında bir kızla ilişkiye girip, ayrıldı. Kızın ailesi tekrar barışmaları, nişanlanmaları için çok teklifte bulundu. Dostumuz kabul etmedi ve daha sonra bir mumun erimesi gibi erimeye başlayıp, şizofren hastalığına tutuldu. O dağ gibi adamın yerine, insanlardan kaçan, içine kapalı bir duruma düştü. Bazı dostlarımız kızın Bolu'lu ailesinin (rivayete göre büyü Bolu'da çok yapılırmış) dostumuza büyü yaptığını söylediler. Ayrıca nazar ve göze gelme olayına da inanırım.

İyi bir hafta sonu dilerim.
Sevgilerimle..

sünter dedi ki...

Jivago,
iyi ama o zaman her türlü kötülüklerden korunmak icin günlük yaptigimiz dualarin hic mi bir etkisi yok? Iste ben buna inanmiyorum. O zaman hep baskalarinin keyfine göremi sekillenecek kisinin hayati?
Arkadasinizin örnegindeki gibi. Olmamali. Haksizlik olmazmi dürüst insanlara. Allah böyle bir seye razi gelirmi? Ama belkide o arkadasiniz hic kimseye söyleyemedigi ve kendisine vicdan azabi cektiren bir olay yasamistir. insanlarda büyüye yormustur.
Nazarda büyüde yoktur demiyorum da ama etkileri sinirlidir. Fazla ciddiye almazsak iman gücüylede Allaha siginirsak... hic bir sey olmaz. Bence yani.