2/22/2012

Uzun bir aradan sonra...MERHABA:)

En son nerde kalmistim?

Misafirlerim gelecek demistim degil mi?

Geldiler sagolsunlar. Sonrada beni yine birakip gitti hainler:)

Önce amcam gitti, sonra annem , en sonunda da kizim. Taksit taksit bosaldi odalari.Gecen gün annemin odasina giricektim, gayri ihtiyari kapiyi tiklattim. Sanki hala ordaymis gibi....

Bu arada kizim fotograf sergisi yapti.
Önce bir sürü aksakliklar oldu. Belediyeden kaynaklanan aksilikler. Ama her serde hayir vardir misali sonuc Aylin icin daha hayirli oldu.

Bizim buralari Almanya´nin en karli bölgelerinden biridir. Türkiyenin Erzincan´i gibi algilayabilirsiniz. Kar-kis bakimindan yani. Aylin´in sergiside Subat´in iki´sinde olacagi icin ben epey bir endiseliydim. Havalar -17 derece civarinda seyrediyor. Hafta ortasi insanlar evlerinden cikmaz gelmez kimse falan diye. Bos yere endiselenmisim.
Annelik iste. Insanlar gelmezse yada az kisi gelirse kizim üzülür diye korkmustum asil.
Tam tersi oldu Sergi büyük bir ilgi uyandirdi.
Bu arada Aylin gazeteciyle az daha kavga ediyordu! Gazetecinin sorulari onu cildirtdi. Fotograflardan ziyade Türk kadinin durumunu sorgulamasi ama fazlasiyle ön yargiyla yaklasmasi genel olarak Alman basinin Türklere bakis acisinda zerre degisiklik olmadiginin kaniti gibiydi.
Aylin´e bu isi Türkiye gibi bir ülkede kadin olarak nasil yapabildigini falan sormus. Ailen kizmiyor mu? Esin nasil müsade ediyor calismana? Kadinlar Türkiye´de calisabiliyormu?
Türkiye´deki kadinlarin durumu malum, siz korkmuyormusunuz öyle bir ülkede yasamaktan? vs. gibi sorular gelince Aylin´de dogal olarak sinirlenmis tabii. Ama altta kalirmi hic gayet de güzel cevaplar vermis.
Türkiye´ye silah zoruyla gitmedigini,, kendisinin tercih ederek gittigini, o ülkede ne yasarken, ne calisirken KADIN oldugu icin her hangi bir sorunla karsilasmadigini dahasi Türkiye´de binlerce kadinin kendi isini yaptigini, eziyet gören ezilen kadinlarin HER ülkede oldugu gibi elbette Türkiyede de malesef ,var oldugunu bildigini ama bu sadece Türkiye´de degil mesela Almanya´da da var oldugunu, hatta fotograflardaki insanlarin hepsini Türk oldugunu ve hic birisinin de gözü mor olmadigini gayet güzel anlatmis:)

Biz ertesi gün cikacak olan haberi merakla bekliyorduk. Merakimiz acaba Aylinin söylediklerini nasil yansitacak yönündeydi. Sanirim kadin iyi ikna olmus ki süper bir yazi yazmis:)

Iste bu yüzden Bu sergi iyi oldu süper oldu. Ben olaya kizimin basarisi diye degil de Bir TÜRK kadinin basarisi diye baktim. Kizim diye mutlu olurken Türk kadini diye de gurur duydum.
Cünkü medyada Türklerle ilgili sadece kötü olaylar yer aliyor. Bu genel olarak böyle. Oysa bizim genclerimizde cok güzel seyler yapiyor. Ama üstüne basa basa Türklüklerini vurgulamalari lazim. Yoksa görünmüyor.

Birde Aylin´in eskiden calistigi reklam ajansindan patron dahil hepsi geldiler. Ajansin patronu Aylin´in acilis konusmanin hem icerigi hemde Almancasini kutlayarak " ben bile böyle mükemmel bir almanca konusamazdim" deyip kutladi:)
Evet kizimin almanca edebiyati kuvvetlidir. Eh Türkcesi de fena sayilmaz yani. Her ne kadar bazen bazilari onun söylediklerini anlamakda zorluk ceksede.....

Off cok uzattim sanki.... Hep kizimi över gibi oldum ama konu kizim diye degil Almanya´da bir Türk kadini olarak düsünün...Kimin evladi olursa olsun
Insan gurur duyuyor iste...

Sevgiler:)




23 yorum:

Delibu! dedi ki...

Bakış açınıza hayran kaldım Sünter ablacım :) Sizin gibi anneler eksik olmasın inşAllah. Daha bir çok sergilerinin haberlerini vermen nasip olur inşAllah.

Sevgiyle.

^zeynep^ dedi ki...

Sünter annecim!!!
Ben gelemedim, nasil içime oturdur ama nasil!!! tarihten haberim olmadi, zaten olsaydida gelmemiz zor olacakmis, esim ameliyat oldu. Kismet olmadi yani ne yazikki.

Sen gögsün kabara kabara anlatabilirsin! Almanya da bir Türk Anne olarak çok iyi bir evlat yetistirmissin, daha ne?! çok gurur verici gerçekten! :) Ben de sizin adiniza çok mutlu oldum!!

Delfina ; dedi ki...

Ben de sergi fotoğraflarına gurur duymuştum onunla. Gazeteciye verdiği cevaplar eminim tam ayci'ye yakışır şekilde olmuştur.Ne mutlu sizlere canım böyle sevilesi,alkışlanası,gurur duyulası bir evladınız var.

Sımmsıcak sevgilerimi yolluyorum Süntercim.

Leylak Dalı dedi ki...

Övücen tabi, biz bile övdük, gurur duyduk, elbette ki sen de övüncen, gurur duyucan. Çok yaşasın Aylin şekeri, nice nice güzel sergiler açsın, başarılara imza atsın. Biz de cümleten gururlanalım.
Ayrıca seni de çok özledik yani, sahalara döndüğüne sevindim inan, hoşgeldin sefa geldin, arayı açma artık.
Şöyle bir kucaklıyor ve gidiyorum. Ha söylemeden edemeyeceğim, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sergi sahibini sıralama dışı tutarsak salondaki en güzel kadın sendin:))

Meyra dedi ki...

ben kendi adıma bir Türk kadını olarak gurur duyduysam Aylinle sizi düşünemiyorum bir anne ve kadın olarak! Şanslısınız ve değerlisiniz ki böyle bir evlat yetiştirmişsiniz.İşte bizim için siz annelerde o kadar ulvisinizki böyle günlerde başarılarda olan katkılarınızla..Tebrik ederim Aylini ve başarıları daim olsun.
O gazeteciyede ohh olsun:))

Asuman Yelen dedi ki...

Şimdi sizleri tanıdığım için hissettiğim mutluluğa bir de gurur eklendi. Çok heyecanlandım, duygulandım videoyu izlerken Sünter' cim. Türk kadını olarak, senin ablan, Aylin in teyzesi olarak.
Aylin' i bizi gerek fotoğrafları, gerek Türkiye' yi bu güzellikte temsil eden genç bir Türk kadını olduğu için, seni de böyle bie evlat yetiştirdiğin için yürekten kutluyor, her ikinizi de öpüyorum.

Zeugma dedi ki...

Gurur duymakta çok haklısın Süntercim..
Kutlarım kızını...
Alman gazeteciye pes dedim doğrusu?
Onun yaptığı önyargıdan bile öte. Cahillik, bilgisizlik, densizlik, kültürsüzlük...
Türkiye'ye gelip, ya da gelmesine bile gerek yok, bi araştırma yapsaydı böyle geri zekalı sorular sorup kendini zavallı duruma düşürmezdi..
Schwein herif!!
Nasıl sinirlendim şimdi.
Demek hala bu zihniyetteler... Utanmadan...

Zeugma dedi ki...

Hoşgeldin demeyi unutmuşum bu arada...
Hoşgeldin Süntercim..
İyi ki geldin...

minik dedi ki...

Sünter abla,kadın olmak aslında her coğrafyada zor belki bizim ülkemizde bazı ülkelerden biraz daha zor,ama şu bir gerçek ki Anadoluda bir kadın bir şeye inanır ona enerji harcarsa sonuç mutlaka güzel olur.Aylin de enerjisini hangi işe nesıl yoğunlaştıracağını yine onun gibi Anadolulu ailesi sayesinde çok erken ve çok başarılı seçmiş.Ne mutlu bize ki kadınlarımız biçok alanda artık çok başarılılar Atamın ruhu şad olsun.Seni ve Aylini yürekten kutlayıp sevgiyle öpüyorum...

sünter dedi ki...

Delibu, simdi Delibu yazinca da bi tuhaf oldu ama:) güzel sözlerin icin kocamaaan tesekkürler ediyorum.

sünter dedi ki...

Zeynepim benim gecmis olsun canim.
Umarim kötü bir sey degildir.
Uzun zamandir girmedim bloglara da yazdiysan da haberim olmadi. Bu gün biraz bloglara bakmaya vaktim var. Dolasicam hepinizi:)
Öpüyorum annem

sünter dedi ki...

Delfina´cim cok tesekkür ediyorum canim.

sünter dedi ki...

Leylak dali,
bir seyi kirk defa söylersen gercek olurmus derler ya hani sayende yakinda güzellik yarismalarina katilacagim:))

sünter dedi ki...

Meyra´cim,
o gazeticiye oh oldu zaten:)Israrla tüm türk kadinlarini zavalli bir halde görme ve yansitma cabasi bosa cikti.

sünter dedi ki...

Asum benimmmm,
Cok tesekkür ediyorum sana:)

sünter dedi ki...

Zeugmacim,
inanmiyacaksin belki ama röportajdan sonra Aylin yanimiza geldiginde tam da senin o yorumunda saydigin tüm laflari saydi döktü. Biz önce bir sasirdik ne oldu niye kizdin bu kadar deyince anlatti durumu.
Ama emin ol Ayci lafini esirgeyen biri degildir. Fotograflari elestirseydi kizmazdi. O kunuda rahattir. Kendini herkese begendirme derdinde olmadi hic bir zaman. Ama söz konusu Türkler olunca gerektigi cevabi aldi.
Bu zihniyetlerini israrla degistirmiyorlar malesef. Oysa ki onlarca türk kadini var burda cok daha güzel mevkilerde calisan. Ama dedim ya illaki üstüne basa basa ben Türküm diyeceksin.
Öpüyorum canim:)

sünter dedi ki...

minik´im,
cok haklisin. Türk kadinin diger ülke kadinlarindan bir eksigi yok. Burdaki basin ve bir cok Alman hala israrla türk kadinin bicareligine inaniyor. Gerci türk medyasina kiziyorum ya neyse o da ayri bir konu. Her dizide dayak yiyen bir kadin muhakkak var.Haberler de bütün kari koca kavgalari carsaf carsaf yayinliyorlar. Burda da ayni trajediyi yasayan onlarca kadin var ama asla televiyonda göremezsin.Biz ise ana haberlerde dakikalarca izleriz..
Ne güzel demissin Ata´min ruhu sad olsun...O gece kizimin gögsündeydi zaten...

Öpüyorum seni canim:)

Adsız dedi ki...

Sünter ablacım hoşgeldinnn:) Hepimiz Aylin'imiz ve Aylin gibi değerli bir evlat yetiştirdiğin için seninle gurur duyduk.İyi ki varsınız..Başarılarınız daim olsun.

Çınar dedi ki...

Seni ve Ayci'yi şahsen tanıyan biri olarak biliyorum ki; hem kendinle ve hem de Ayci'yle ne kadar övünsen azdır canım benim.

Gazeteciye ağzının payını vermesi, Türk kadını ile ilgili bilgilendirmesi ise beni gerçekten duygulandırdı ve ben de Ayci'yle gurur duydum. Sergisinin güzel geçeceğine dair en ufak kuşkum yoktu benim. Umarım çok daha büyük başarılarıyla hep birlikte gururlanır ve bunu da göğsümüzü gere gere duyururuz tüm dünyaya:)

Tekrar hoşgeldin aramıza canım

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu almanları anlayamıyorum amerikalı olsa anlarım uzaktalar derim hala türkiyeyi tanımıyor gibi konuşuyorlar iki adım yerdeyiz gelip görsünler gerçi türkiyede alman turistten çok bişey yok..dangalaklık olsun işte bal gibi de biliyorlar bizi.. iyi cevap vermiş kızınız..başarılarını kutlarım..ben de almanya doğumluyum tüm çocukluk anılarım orada kaldı ölmeden yaşadığım yerlere tekrar gitmeyi çok istiyorum..sevgiler

sünter dedi ki...

Eylül bahcesi,
özellikle basin bilerek yapiyor bu dangakligi.Televizyonlarda olsun yazili medyada olsun durum hala degismedi.Ama degisecek, isteselerde istemeselerde Türk gencleri artik bir cok bran$ta kendilerini gösteriyorlar:)

Almanyani neresinde büyüdünüz?
Umarim en kisa zamanda görmek nasip olur tekrar.

Sevgiler:)

EQ dedi ki...

Almanya'da bir türk kadini olmak ha.... wem sagst Du das...bilmem mi;)

Kizinizin basarisini kutlarim ve devamini dilerim. Sevdim bu blogu, takip edecegim:)

Selamlar

sünter dedi ki...

EQ,
sevdim bu yorumu, her zaman bekleyecegimdir;))
Sevgiler..