8/14/2010

Bir seyler degisirmi acaba?

Ben döndükten sonra her sey daha beter oldu. Artik benim kurtulma ümidim kalmamis, onlarinda gider korkusu kalmamisti.

ben yine Kamil abinin orda ise girdim. Parami oldugu gibi elimden aliyorlar. Ev islerinide ben görüyorum. Kocam desen eski hayatina devam ediyor. Sevgililerini rahat rahat eve getiriyor. Bende sesiz sedasiz yasamaya ugrasiyorum.
Kocama ve eve para verdigim sürece sorun yok. Neden olsun ki zaten? istedikleri buydu. Bir nevi köle iste.
Bu arada ben hamile kaldim.

( ben burda gayri ihtiyari öyle dangalakca bir soru sordum ki: "nasil yani, sen birde o adamla..."
Gözlerime öyle aci aci bir bakti ki..... anlamistim..... Hay dilimi esekarisi soksaydi da sormasaydim)

Neyse iste kocam hamile kaldigimi ögrenince bana bir giristi... üst kattaydik merdivenlerden asagi yuvarladi. Tabii cocugu düsürdüm. Iyide oldu. Belki bana yaptigi tek iyilik buydu!

Ben zama icinde öyle bir caresizlik icine girdimki artik annemlerede bir sey anlatmiyordum. Küsmüstüm onlara. Aylarca konusmadim.
Bir gün yine esim annesiyle bir kavgaya tutustu ana-ogul birbirlerine girdiler ama kocam annesine vuramadigi icin döndü bana giristi. Agzim burnum kan icinde kaldi.
Aksaminada yaninda bir yugoslav kiziyla cikageldi eve.
Bende o caresizlik icinde bir kutu hapi yuttum. Ama öldürmeyen Allah öldürmüyor iste. Mide bulantisiyla hepsini yine cikarmaya basladim. Ama öyle kötüydümki ben zehirlenip ölmeyi beklerken midem bütün ilaclari disriya atiyordu. Evdekilerin umrunda bile olmadi. Inan sünter abla bir bardak su bile vermediler. Ben bütün gece istifra ettim, yan bakan olmadi. Ikinci günü ayaga kalktigimda kocam " ölmedin mi? ben ölmeni bekliyordum" diye pis pis siritti.
Öyle caresizdim ki.....

Kendimi toparlayinca bir seyler yapmam gerekiyordu. Ne olursa olsun artik burda kalmak istemiyordum.
Kamil abiyle konustum. Biliyorsun onlarin evi müsait, onlarin yaninda hem calisir hemde yasardim. Bir sekilde su bes seneyi evli olarak doldurmam gerekiyordu, oturum hakki alabilmem icin. Türkiyeye dönemezdim artik. Istemiyordum dönmeyi. Oturumumu bir alsam hemen bosanacaktim. Ama biliyorsun kanunen bes yil dolmadan ayrilirsam yurdisi ediyorlar. Hem
aileme hemde onlara karsi hirs yapmistim, ne olursa olsun dönmicektim.

Evden ayrildim. Calismaya devam ediyorum. Kocamda sevgilisiyle gelip yer icer hem hesabi bana birakir hemde üstüne pramin bir kismini alir giderdi.

"Niye veriyordun parani Gül, hazir artik ayrilmissin?"
"Beni tehdit ediyordu, polise sikayet ederim diye. Seni atarlar burdan, birde sahte evlilikten dolayi hapse girersin" (hapis konusu sirf onu korkutmak icin söylenmis, yoksa hapse atmazlar adami ama o bunu bilmiyor)
Bende o zamanlar hapse gircem korkusuyla veriyordum parayi. Su iki yilimi bir atlatsam.

Parayi verince ben rahat o rahat.

Ama kayinvalidem rahat vermedi. Önce kamil abiyle adimi cikardi. Herkese benim kamil abiyle iliskim oldugunu yaymaya basladi. Allahtan Emine abla (kamilin karisi) beni cok iyi tanidigi icin benim tarafimda oldu.
"korkma sen, bana söyleyenin ben agzinin payini veririm" Allah razi olsun. Kimseden etkilenmedi. Zaten bütün gün beraberdik. Orasinida birlikte yürütüyorduk. Ben Emine ablanin dibinden ayrilmiyordum.
Ama olmadi kaynanam sonunda benim eve gelmiyecegimi anlayinca beni yabancilar polisine sikayet etti. Polisler benim evden ayrildigimi ögrenince suyum isinmisti artik.

Bana yine Türkiye yollari görünmüstü.

Ben kamil abinin yerinde calisirken yavas yavas az da olsa almanca ögrenmistim. Oranin müdavimi olan müsterileri vardi.
Almanlar.
Benim durumumu biliyorlardi. Bazen kocam gelip rezillik cikardiginda sahit oluyorlardi olaylara.
Iste o alman müsteriler , cok iyi davraniyorlar, bana yardim olsun diye de büyük bahsisler veriyorlardi. Onlarin sayesinde epey bir para biriktirebildim. Kadinli erkekli buranin tüm gencleriyle senli benli olmustuk. Bazen birlikte kahve icmeye, bazen bir dondurma yemeye giderdik. Hayatimda ilk kez onlarla birlikte dansa gittim ben. Öyle mutlu oluyordum ki. Ilk kez nefes almaya baslamistim sanki. Normal insanlarin icine girmeye baslamistim.Almanyaya geldigimden beri ilk kez burda da normal insanlar gibi yasamaya baslamistim ki dedigim gibi kaynanam sikayet etti iste.

Son gecem geldiginde orda edindigim bütün arkadaslar bana bir veda gecesi düzenlemisler. O gece kendimi prensesler gibi hissettim. Cesit cesit hediye paketleri nasil güzel hazirlamislar, acmaya kiyamazsin. Hepsi özel paketlenmis ve hepsinin icinde zarflar var para zarflari. Gözlerim dolu dolu actim hepsini. Ilk defa birileri benim icin birseyler yapiyordu.
Bütün gece eglendik ben hem üzülüyordum hem böylesine bir ilgiden dolayi cok mutluydum. Hayatimin en güzel gecelerinden birini yasamistim.

O gece orda herkes vardi sadece bir kisi eksik. Herhalde isi vardi yada duymadi benim gidecegimi diye düsündüm yoksa gelirdi. Biraz kader arkadasiydik onunla. Ne zaman kocam yaninda sevgilisiyle gelse beni teselli ederdi.
Onuda karisi aldatmis ve evi terketmisti. Iyi bir insandi. Ama karisinin kötü oldugunu söylerdi diger arkadaslar. Herkes iyi oldu kurtuldu ondan görüsündeydi ama aldatilmak agrina gitmisti o yüzden beni cok iyi anliyordu.
Neyse bana insan gibi davranan diger tüm arkadaslarimla salya sümük aglasarak ayrilip döndüm yine Türkiyeye. Bu sefer pasaportuma bes yil giremez diye bir damgayla birlikte.

O zamanlar bir daha gelemem diyordum zaten. Ne bileyim olaylarin bambaska geliseceyini. Hemde hic ummadigim gibi........

19 yorum:

Bugday Tanesi dedi ki...

Nasıl yani?? Bundan daha kötüsü ne olabilir ki artık.
Tahmin bile edemiyorum.

Back to Black dedi ki...

aklım kaldı kız o adamla mı evlenecek acaba biraz iyiye gidiyor gibi durumu ama ??

çok zor bu yaşananlar herkes çektiğni bilir...

YeMeK vAkTi dedi ki...

hımmm merak ettim acaba o adamamı sığınacak?
Biz burda hikaye okur gibi okuyoruz ama kadın neler çekmiş:(

41 kitchen dedi ki...

Sünter abla Gül artık boğazımda bir düğüm oldu sanırım,ha ağladım ha ağlicam. merakla ve umutla bir mutlu son bekliyorum

Seyyah dedi ki...

Hayatım roman derler ya hakkaten öyle olmuş.İnan devamını (utanarak) merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

neyse bu defa biraz iyiydimutlu daolmus en azindan ama cabuk anlatsaniz yahu merak ettim...

Zeugma dedi ki...

Bence karısı aldatan o arkadaşı bunu arayacak, Almanya'ya yeniden gidecek ve onunla evlenecekler..
Bildim değil mi?
İçime öyle doğdu..
İnşallah öyledir ve kurtulmuştur artık.Kendini çok iyi anlayan ve seven bir eşi vardır...

ceydabural dedi ki...

gözlerim doldu, öyle içim acıdı ki

ama bunun devamı var dimi?

Mutluanne dedi ki...

Film gibi ama gerçek nasıl insan bunlar gerçi insan demeye bile dilim varmıyo....sonraki postu merakla bekliyorum

sevgiyle kalın

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

İyi şeyler olacak İNŞALLAH :)

Çınar dedi ki...

O adamla evlendiler ve Almanya'da hatta senin komşun oldular di miii:) İnşallah öyledir ve çok mutludur artık Gül...

Öptüm

Adsız dedi ki...

bende üzüntüyle okudum içim acıyarak:( inşallah mutlu son bekliyordur arkadaşıyla iyi yürekli evlenirler ve mutlu olurlar diye ümit ediyorum.

MAVİANNE dedi ki...

sonunda mutlu olmasını diliyorum
o kadar eziyete karşılık mutlu olmayı çoktan hak etti
gerçi mutlu olmak hak değil doğal olmalı ama onun hayatı ne kadar da zormuş
yazık

Unknown dedi ki...

sünter artık mutlu son bekliyorum 3 gndür ben güle çok üzülüyorum ,blogunu okuyormu ?

Adsız dedi ki...

Dehşetle okuyorum.. Ama Sünter'im edebi dilin muhteşem..

Barbygirl_here dedi ki...

Insallah sonu mutlu bitiyordur,neler cekmis cok uzuldum Gul icin...
Hayat kimini ne zor sinavlardan geciriyor,bizse romanmis gibi okuyor yada dinliyoruz...

Bircok kisi nelere sahip oldugunu bilmeden,herseyden yakiniyorken,biraz da sukretmeyi unutuyorlar...

Neyse,sonunu cok merak ediyorum...
(boyle hikayeler nedense cok var,bende duydum Londra'da birininkini,halen bosanmaya cabaliyordu,umarim iyi biter herkesin hikayesi)

Dilhan dedi ki...

"okurken gerçek olamaz bu kadarı, yeter" diye sinirleniyorum ama hikaye olsa insanın hayal gücü yetmez bu kadarını yazmaya... bi sonraki postu da okuyacağım şimdi ama nooolur gülsün artık yüzü.. :(

asuman dedi ki...

okudum ve çok üzüldüm var dimi böyle yaşama tutunanlar yada tutundugunu sananlar hala kocasına ıyı adamdı dıyor ayol doven adam ıyı olurmu neyse şiddete karşı oluşum burdada kabarmasın bende merakla beklyenlerden tamamını okuyanlardan oldum işte. umarım mutlu son olur..

sünter dedi ki...

Hosgeldin sevgili asuman:)

yok kocasina iyi adam demiyor. Sadece o yedigi dayaktan dolayi cocugunu düsürünce, biraz kinayesine söylenmis bir söz aslinda. Düsünsene birde öyle bir adamdan cocugu olsaydi bir ömür boyu kurtulamazdi belkide ondan.