8/12/2010

Gül anlatmaya devam ediyor, bende dehsetle dinlemeye!

Gün boyu calisiyorum, aksam da evin bütün isleri bana ait. Ne kaynanam nede kizlari hic bir ise el atmiyorlar.
Ay sonunda kazandigim maasimin tümünü aliyorlar elimden. Kör topal geciniyoruz iste.
Benim oturum sürem bitmesine yakin kocam bir ise giriyor oturumum 6 ay daha uzatilinca hop yine isten cikiyor. Bu böyle 8 ay kadar sürdü.
Evliligimizin üstünden sekiz ay gecmistiki kocam birden ortaliktan kayboldu.
Eve gelmez oldu. Soruyorum , nerde oldugunu bilmiyoruz diyorlar. Meger onun zaten bir sevgilisi varmis. Recepin bir arkadasi vardi onun annesiymis. Yani arkadasinin annesiyle bir beraberlik yasiyorlarmis. Kadin burdan uzak bir yere tasininca benimkide kadinin pesine gitmis birlikte yasamaya baslamislar.

Bu arada is yerimde kapaninca issiz kaldim. Asil kabus ondan sonra basladi. Kaynanam para kazanmadigim icin türlü eziyetler yapmaya basladi. Gitmek istedigim icin beni bir odaya kapayip üstümden kilitlediler. Disariya da cikamiyorum. Annemlerede haber veremiyorum.
Sonunda bir yolunu bulup Hamm´da yasayan (bizim buraya bir hayli uzak) diger teyzeme durumu anlattim.
"kurtar beni burdan " diye yalvardim. O da annemlere haber vermis. annem burayi aradi, abla kardes feci kavga ettiler telefonda. Hamm´daki teyzem geldi beni almaya diye ama kaynanam
"o buraya gelinlikle girdi, kefenle cikar ancak. Kimse alamaz onu bizden. Hem onu götürüpte kendi oglunun........(yazmaya elim varmiyor burasini)"
Benide öyle korkuttularki korkudan kipirdayamiyorum bile.
Teyzem gittikden sonra öyle bir dayak yedim ki anlatamam sana. Üc kadin beni parcaliyacaklardi sanki. Saclarim tutam tutam ellerinde kaldi. Vücüdumda morarmadik yer kalmadi.
Benim bir an önce is bulmam lazimdi. Buldumda, kamil abinin lokaline garson olarak girdim. (ailce isletilen bir lokal)
Sonra bir gün kocam hic bir sey olmamis gibi geri geldi.

Daha büyük bir kabus baslamisti.
O calismiyor, bütün gün yatiyor geceleri gezip tozuyor, sagda solda kavgalar edip yedigi cezalari da ben ödüyorum.
Ama bu arada kazandigim paranin bir kismini gizlemeye basladim. Bir kismini veriyorum diger kismini kenara koyuyorum. Yavas yavas uyanmaya basladim.

O yaz kaynanam izine gitti ve biz burda kaldik.
Bir gün zil caldi kapiyi actim baktim kocam yaninda da bir kadin iceri girdiler. Ben almanca bilmedigim icin beni kizkardesi olrak tanitmis. Bana yukari git dedi ama ben gitmedim oturdum yanlarina. Kiza yarim yamalak da olsa yüzügümü isaret edip anlattim onun karisi oldugumu. Gerci kadinin pek umrunda olmadi ya...
Recep yukari cikti beni yanina cagirdi daha odaya girer girmez öyle feci bir dayak attiki hem küfür ediyor hem dövüyor ve.... ve.....
Eve artik giren cikan belli degil. Buranin ne kadar serefsizleri varsa aksamlari bize geliyor ben yukarda odamdan disari cikmiyorum. Onlar asagida kadin kiz alem yapiyorlar. Ama adamlarin cogunun evde karisi var.

Bir gün yine sudan bir sebebten ötürü feci bir dayak yedim. Onlar beni döverken cigliklarimi herkes duydu ama kimse orali olmadi. Kis gününde kapiya koydular ev halimle. Gece soguk, üstümde basimda bir sey yok gibi. Donuyorum, agliyorum, mezarligin oralara geldim ve aklima ic camasirima sakladigim cep telefonum geldi. Kamil abi bana almisti onu, eger bir sorunun olursa ara diye. Hemen onun numarasini aradim. Nerde oldugumu bile bilmiyorum mezarligin oralardayim dedim ve bayilmisim.

Neyse kamil abi beni bulmus. Hemen arkamdan polisler geldi. Meger bizimkiler polise haber vermis kacti diye. Kamil abi orda oldugumu söyledi ama ben polislerin karsina cikmadim. Neden bilmiyorum ama onlarda beni doktora yada hastaneye götürmediler. Götürseler aile ceza yiyecek ya galiba baslarina bela almak istemediler.
Beni o halde ertesi gün yine eve biraktilar.
Ama ben artik gitmek istiyordum ki onlarda zaten beni göndermek istemeye basladilar. Cünkü onlari dile düsürmüstüm!!!!
Güya evden kacip baskasina sigindim ya..

Hemen ertesi gün bana bir bilet aldilar, dogru havaalina götürdüler. Gitmeden önce gizledigim paramida buldup aldilar elimden. Zaten cantamin ic kismina koymustum banka hesabi falan bildigim yoktu ki.
Öyle cebimde bes parasiz bindirdiler ucaga. Ucakta gelene kadar hep agladim. Zaten perisan görünüyordum görenlerin ah vah sesleri hala kulagimda.
Ucaktan inince yolculardan birine rica edip onun cep telefonundan annemleri aradim. Meger kayinvalidem arayip haber vermis "yolladik senin o..... kizini gidi alin havaalanindan. " deyip kapatmis. "abin yolda geliyor " dedi annem. Ben yine bayilmisim.Sonrasini hatirlamiyorum. Abim nasil geldi ben nasil ordan ciktim bilmiyorum.
Gözlerimi actigimda hastanedeydim.

Tam bir ay yüzümdeki yaralar bereler morluklar yüzünden insan icine hic cikmadim. Odama kapandim. Kimseyide görmek istemiyordum zaten. Korku ve utanc duygusu bütün benligimi sarmisti. Neden utanc onuda bilmiyorum, insanlar beni böyle görsün istemiyordum. Ailemde istemiyordu zaten.
Aradan bir ay daha gecmistiki almanyadan telefonlar gelmeye basladi. Yine gelmemi istiyor ayrilik olmasinmis olurmus böyle seyler falan. Isin kötüsü özellikle annem de evime dönmemden yana.
Annem milletin laf etmesinden korkuyor. Herhalde kizi gittide gecinemedi densin istemiyor.
Cünkü kulagimiza kadar gelen söylentiler baslamisti bile.
"kimbilir ne yaptida kocasi geri yolladi" ile baslayip cig gibi büyüyen söylentiler. Dayilarim, teyzelerim nedense hic bana bir sey sormadan sadece ayiplamaya baslamislardi beni. Ben ise hic bir sey anlamiyor saglikli düsünemiyordum. Zaten henüz 19 yasindaydim Sünter abla.

Neyse annem ve diger aile bireyleri sonunda karar verdiler. Zaten kocamda yaptiklarina pisman olmus bu yuva yikilmasinmis, zaten her evde olurmus böyle seyler. Annem bile az mi dayak yemis vaktiyle ama sabretmis yuvasini yikmamis iste.
(vaktiyle dayak yiyen anneler nedense hep böyle söylüyor. Garip, aslinda en iyi onun anlamasi gerekirken...)

Hic istemedigim halde ailemin baskisiyla tekrar ucaga binip almanyaya döndüm.

Ve kabus yeniden basladi......



Bitmedi

49 yorum:

Zeugma dedi ki...

Aman Tanrım!!!!!
İnanılacak gibi değil...
Küçücük kızın başına gelenlere bak?? Hayvan hayvana yapmaz bunları..Gerçekten...
Vahşi hayvandan betermişler her biri...Pes doğrusu...
''Devamını sen bitir'' deseydi biri bu kadarını aklıma bile getirip yazamazdım....
Üstelik bir de yakın akraba bunlar?
Gül'ün kendi annesinde de iş yokmuş. ''Elalem ne der'' zihniyetiyle kızını ölüme göndermiş adeta!!!
Dehşet içindeyim...

sünter dedi ki...

Zeugmacim,
zaten türk kadinlarinin, evet özellikle kadinlarinin, basina ne geliyorsa bu "elalem ne der" zihniyetinden gelmiyor mu?
Bu elalem dedikleri insanlarda genelde yakin akrabalar yada ailenin, sözüm ona,arkadaslari degil mi?
Bosanan kadinlara hala iyi bakmayan bir dolu insan var ülkemizde.

Unknown dedi ki...

sünter ; sonunu arkası yarın gibi merak ediyorum ,ne halde bu kızcagız ,

fuly dedi ki...

bir insanın başka bir insana bu şekilde eziyet etmesini benim aklım almıyor!! Okudukça tüylerim ürperdi sünter teyze... İnsan kime neye güveneceğini şaşırıyor böyle şeyleri okudukça

DaiSy dedi ki...

Akrabayla hiçbir zaman iş yapmayacaksın. En büyük kazığı onlar atıyor. Yazının devamının bu şekilde olacağını hiç tahmin etmemiştim. Resmen şok oldum. Ne biçim bir ailedir ve annedir anlayamadım. Yazıklar olsun diyorum.

Adsız dedi ki...

Bütün bu yaşananların gercek olduğunu düşündükce... Ne bileyim, çok üzüldüm...

YeMeK vAkTi dedi ki...

ya varya böle ekrana kilitlenp okuyorum inanamıyorum.Şimdi bişi dicemde bu kız gerçekten kötü yola düşse ama gerçekten kim bunun suçlusu kimde bunun günahı..Hey Güzel allahım sen böyle durumda olan herkese yardım et

Adsız dedi ki...

Bu ne saçma blog ismi aman yarabbi allah size şu mübarek ramazan ayında akıl fikir versin isim kıtlığında bula bula bu ismimi buldunuz.....?

Seyyah dedi ki...

Bizim bir solukta hikaye gibi okuduğumuz şeylerin birinin kabus dolu hayat hikayesi olması ne acı.Ama hep derler ya kadına ne kötülük geliyorsa yine kadından geliyor.

Bakınız--> annesi, kayınvalidesi, görümceleri, kocasının sevgilileri, mahallede dedikodu yapan diğer kadınlar...
çok üzülüyorum böyle şeylere çookk..

Leylak Dalı dedi ki...

Önce bu kızın ailesini bir güzel dövmek lazımmış aslında...

yass dedi ki...

Hepımızın ısmı malesef insan

41 kitchen dedi ki...

günah yahu bi tuhaf oldum ben

Dilhan dedi ki...

offfff hakikaten offfff!... tam bitti derken.. bir sürü caninin içinde kaldığı doğru da, hiç mi "insan" yoktu bu kızın etrafında ? :((

ceydabural dedi ki...

Delirmek içten değil
elalem ne der lafına
inanasım gelmiyor şu olanlara şoktayım merakla bekliyorum

Asuman Yelen dedi ki...

Keşke biraz abartmış olsan. Hep deriz Türk filmi gibi diye. Ama malesef benim de duyduğum o kadar çok benzer hikaye var ki. Biri 40 yıl öncesine ait. Keşke daha bilinçli yetiştirebilsek kızlarımızı.
Umarım yakınlarda duyduğum gibi bir faciayla bitmez.

Adsız dedi ki...

inanamiyorum , kizin ailesinin yaptigina inanamiyorum gercekten nasil cevre ve aile bu kadar acimasiz olabilir burada böyle kötü örnekler öyle cok kii...icim sizliyor her duyusumda ve yasida cok kücükmüs allah yardimcisi olsunn hemen polise sikayet etmelii o adami süründürmeliii

Gökkuşağındaoturankız dedi ki...

şaşkınlıkla okuyorum sünter teyzeciğim. çekilir çile değilmiş ağzım açık kaldı.

Unknown dedi ki...

Korku filmi gibi yaaa.Dehşetle okudum cidden.Çok ama çok üzüldüm,çok yazık..İnsanlarımız ne kadar cahil,ne kadar ne kadar acımasızlar..Böyle şeyler,ne insanlığa,ne vicdana hiç yakışmayan şeyler..Ne yazıcamı da bilmiyorum inanın.Kelime haznem yetersiz kalıyor şu anki halimi anlatmaya....

e. t. dedi ki...

ööffff için daraldı yaaa..
kalbim nasıl çarpıyor şuanda anlatamam !

Çınar dedi ki...

İçim sızlayarak yüreğim yanarak okudum yazını. Bana hiç te yabancı gelmedi kuzenimin kızının başına gelenlerle nerdeyse aynı şeyler yaşamış zavallı Gül. kuzenimin kızının sonu çok kötü oldu.:( Senin yazını okuyunca zavallı kuzenimin yeniden Almanya'ya dönüşü ve ve acı sonu geldi gözlerimin önüne ve o korkunç günleri yeniden yaşadım sanki.( birgün ben de post yapabilirim onun hikayesini) Ahh keşke keşke direnebilse ve dönmeseydi geri Almanya'ya.

Sonunda aklı başına gelmiş gözü açılmış kendini o bataktan kurtarmıştır inşallah. Lütfen devamını hemen yaz.

Öptüm canım

MAVİANNE dedi ki...

Çok etkilendim
ne kadersiz bir kızcağızmış
ailece ateşe nasıl atmışlar
vahh canım
ne vicdansızlar var hayatta
resmen gazetelerin 3. sayfası haberleri gibi
inşallah kurtulmuştur bu eziyetten
merakla bekliyorum
ama senin gibi bir dostu olduğu için çoktan bu kötü hayattan kurtulmuştur diye umut ediyorum

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Abla bizler de anneyiz, senin ayçi'ye hitabın bile okurken içimi titretirken, çocuklarımız düşüp dizi kanasa yüreyimiz yanarken, kendisi de dayak yemiş ve bu acıyı tatmış annelerinin evlatlarını anlamamasını benim aklım mantığım almıyor :( Bu aşamada beynim donuyor :(( Öfke hissedilir mi? Tüm bedenimde hissediyorum :( Ama ah şu çaresizliğimiz...

Devamını, çok şükür diyebileceğimiz cümleler yazmanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

tüylerim diken diken oldu :((

Seddosh dedi ki...

Ne desem bilemedim...okudum okudum üzüldüm. Allah yardımcısı olsun...
(O evdekileri de kendi ailesini de gebertmek isterdim,öyle anne mi olur ya!)

bi dost dedi ki...

sonunu merakla bekliyorum ve üzülerek okuyorum..

şu cümleye yorum yapmak istedim ben "vaktiyle dayak yiyen anneler nedense hep böyle söylüyor. Garip, aslinda en iyi onun anlamasi gerekirken..." gerççekten nası bi bencillik nası bi vicdansızlık bu anlayamıyorum.. ben çektim millet de çeksin düşüncesi.. Allah ıslah etsin!

sünter dedi ki...

Dikis dersi,
arkasi yarin biraz daha devam edecek.

sünter dedi ki...

yesil krema,
sorma valla kavun degil ki koklayasin.

sünter dedi ki...

DaiSy,
aileye bende bir sey diyemedim. Toplum baskisinin sonuclari.

sünter dedi ki...

Rahsan,
birde o kisinin gözlerine bakarak bunlari dinlemek.....

sünter dedi ki...

Aylin,
inan biz onunla bu konuyu da konustuk. O da sükrediyor böyle bir sey olmadigi icin. Ama ucurumun kenarinda yasamis aslinda.

sünter dedi ki...

Adsiz,
amin amin, Allah sizede baska keder vermesin.

Ne yaparsin Allah herkesi sizin kadar akilli yaratmiyor iste. Idare edersiniz artik benim gibi akilsizlarida. Nasil olsa Rabbim size bol bol vermis.

sünter dedi ki...

Evet Seyyahim,
nedense bir türlü algilayamadik bunu.

sünter dedi ki...

Lelak,
su an cok pismanmislar öyle davrandiklari icin. En azindan buda bir sey.

sünter dedi ki...

yassim,
hic sorma

sünter dedi ki...

Tan,
günahi düsünseler....

sünter dedi ki...

mor elma,
söyle diyeyim
"söyle bana arkadasini...."

sünter dedi ki...

Ceydacim,
haklisin kizmamak elde degil ki

sünter dedi ki...

Asumanim,
birak abartmayi öyle eksik yaziyorum ki...

sünter dedi ki...

Vivian,
yakindir o adamin burdan sürülmesi.
Aile ise ne yaptiginin pek farkina varamamis o zamanlar. Görgü, gelenek ne olursa olsun yuva yikilmasin. Nesi yuvaysa artik.

sünter dedi ki...

Gökkusagi,
aman güzelim dikkatli olun diye yaziyorum bunlari.

sünter dedi ki...

Zeliha,
vicdan, insanlik, Allah korkusu, kuldan utanma
herhalde bunlari hic duymamistir onlar.

sünter dedi ki...

e.T,
inanirim insan dinlerken bile dayanamiyor. Ama dünyalar güzeli Gül bütün bunlari ve fazlasini yasamak zorunda kaldi malesef.

sünter dedi ki...

Cinarim,
iste ne yazikki Gül bir tane degil. Hemen hemen herkesin tanidigi bir Gül var. Ve bu insanin icini cok acitiyor.

sünter dedi ki...

Mavim,
insanliktan yoksun olmak böyle bir sey iste.
Ben onu dinlerken onu tanimakta bu kadar gec kaldigim icin cok üzüldüm

sünter dedi ki...

Volkan-Kaldera,
simdi kabul edemiceksin belki ama Gülün annesi kizina kötülük olsun niyetine degil sirf cahillikten böyle davranmis. Görgüsü o kadar. Kendiside cekmis iste. Yani belkide onun normali bu. Tabii birde burda olmadigi icin olaylari sadece dayak yemek, kocanin capkinligi gibi algiliyor ki ona göre olur böyle seyler . Hangi erkek yapmiyor ki!!

sünter dedi ki...

Nalan,
aynen

sünter dedi ki...

Seddosh,
benimde hepsini dövesim geldi.

sünter dedi ki...

bi dostum,
bir dikkat et bak aynen öyledir. Ama sebebini bende cözemedim.

Adsız dedi ki...

çoook yazık:( üzüntüyle okuyorum inanamayarak.nasıl bu kadar bir aile vicdansız olabilir de kızını yaban ellerde bırakır her şeyi bile bile:(