2/03/2011

Sabrin sonu...

Dört ay önce yakalanmistir Hasan bu illete. Daha henüz iki yil önce ayni hastaliktan yitirdikleri babasinin acisi sogumamisken ailesi yeniden bir yikim yasamaktadir.
Banglades´den yeni dönmüs, hafif bir agri hissettigi icin doktora gittiginde bambaska bir seyle karsilasmistir. Apar topar hastaneye sevk edilmis iki gün icinde de ameliyat edilmistir. Sonrasinda bilindik kanser tedavileri ile yüzde 25 yasama sansina tutunmaya calismaktadir.
Onunla birlikte yine ayni kasabadan cocukluk arkadasi Uwe´de yatmaktadir hastahanede. Uwe taninmis ve zengin bir ailenin tek ogludur. Cevresinde de cok sevilen genc bir adamdir. Ikide cocugu vardir. Uwe ve Hasan ayni tedavi sürecinden gectikleri icin ayni odayi paylasip birbirlerine bir sekilde güc destek olmaktadirlar.
Hasan vesveseli bir yapiya sahip olmadigi icin moralini hep yüksek tutar " ölüm Allahtan gelir, ecelim geldiyse yapacak bir sey yok ama ben sonuna kadar ugrasirim bu illetle benide kolay alamaz"deyip hem kendine hem etrafina moral vermekten geriye kalmaz. Fakat cok zorlu bir sürecten gecmektedir. Chemo-Terapi onu önce bir sisirmis sonrasinda da bir deri bir kemik birakmistir. Ama iradesini hep güclü tutmaktadir.
Taaki bir gece Uwe ansizin fenalasip iki saat icinde vefat edene kadar...... Uwe yapilan tadavilere dayanamamis doktorlarin tüm cabalarina ragmen kurtarilamamistir.
Hasan o geceden sonra hayatla olan tüm baglantilarini kesmis adeta siranin kendisine gelmesini bekler olmustu. Ne ailesi ne doktorlar onu bu durumdan cikaramiyorlar durumu git gide kritik bir hal almaya baslamisti.
Kendinden ve hayattan vazgecmisti artik.....
Iste hani Allahin bir mucizesi gibi Gabi´nin cikip gelmesi o günlere denk gelmisti.
Gabi o haberi alir almaz dogru hastaneye kosmus, gördügü manzara karsisinda donup kalmisti.
Hasan, O 1.85 boyunda 90 kilo agirlaginda iri yapili adam gitmis yerine sanki bir iskelet kütlesi kalmis. Saclari, kaslari dökük, kocaman bir kuru kafa gibi. Gözlerini son bir haftadir oldugu gibi tavana dikmis öylesine yatmakda. Gabi iceriye girer önce uzun uzun bakar, Hasan gözlerini tavandan ayirmadigi icin onun geldigini farketmez. Gabi kendini biraz toparladikdan sonra seslenir" HASAN!!".......
Hasan´in hayat ipini yeniden yakalidigi andir......
Sonrasinda iki ay daha hastahane ve bir ameliyat 6 seans Chemo-Terapie sonrasinda eve dönüs.
Artik hastalik yenilmis ama bes yil boyunca her üc ayda bir kontrollere gidecek tekrarlama riski var. Eger bu bes yili atlatirsa bir daha tekrarlama olmaz o zaman tümden kurtulmus olacaktir.
Hasan eve döner, bir ay sonra birlikte yasadigi kiz arkadasi evi terkeder. Tanja´ya bu hastalik süreci fazla gelmis, zaten ayrilmayi düsünmekteyken araya bu hastalik girince ameliyatida atlatsin öyle giderim düsüncesiyle beklemis simdi artik kalmasini gerektiren bir sebeb kalmamistir.
Tanja´nin evi terkedisinin haftasina Hasan gabiye bir mektup yazar. Artik telefonlar oldugu halde onlar inatla mektuplasmaya devam etmektedirler. Mektubunda Tanja´nin gittigini, artik ona eskisi gibi yine yazabilecegini bildirmektedir.
Gabi Mektubu alinca hemen oturur geri yazar uzunca bir mektuptur bu...

Bir gece Hasan´in kapisinin zili calinir, kapiyi actiginda karsisinda elinde bir mektup ona gülümseyerek bakan Gabi durmaktatir.....Hasan hic bir sey sormaz sadece "sükürler olsun" diyerek sarilir askina...

Tam 11 yil oldu onlar evleneli. Birliktelikleri hafif capta deprem etkisi yaratti cevrelerinde. Özellikle Gabi´nin türklerden nefret eden babasi, gerci sonralarinda Hasani kendi oglundan bile fazla sevdi orasi ayri..birde Gabini yasadigi kücük kasabadaki almanlarin ailesine karsi tutunduklari tavir annesine edilen hakaretler. Kilisede dislanmasi. Hasanin tarafinda ise pek tepki olmadi. Onlar cocuklari ölümden kurtuldugu icin öyle sevindilerki Gabi onlara kurtarici gibi geldi. Üstelik Hasan sonunda evlenip yuva kuracagi icin annesi cok mutlu oldu. Artik ölsede gözü acik gitmezdi. Sadece kendini bilmez bazi insanlar kinadi tabii. Üc cocuklu kadinla evlenilirmiymis diye. Birde dügün yapmislardi Hasan´nin istegi üzere. Cok güzel bir dügün hemde. Eh 18 yillik bir hikayeye masal gibi dügün yapilirdi yapilmaliydi da:)

Ben bu yaziya basladigim gün Gabini dogum günüydü. Bu günde Hasan´in dogum günü..

Iyiki dogdun beninm canim ABICIM iyik varsin. Allah babamizi aldi ama seni bize bagisladi. Sen cok özel bir insansin. Seni cok seviyorum ..
Iyiki varsin Gabi iyiki geldin bize... seni cok seviyorum sadece abim degil bütün sülale seni cok seviyor sende bunu biliyorsun zaten...

36 yorum:

aysema dedi ki...

Ne denir? Onlar ermiş muradına...

Mutlu sonlara ne çok ihtiyacımız varmış. İyi ki yazdın. Sevgilerimle...

Asuman Yelen dedi ki...

İnanmıyorum. Hasan senin Ağabeyin mi?? Canım benim. Neler yaşanmış böyle hemen yanınızda, içinizde. Okuduklarım iki kat anlam kazandı şimdi.
Müthiş bir öyküydü. Sonu sanırım herkese deriin bir oohhh çektirecek cinstendi. Allah onlara artık başka bir üzüntü vermez inşallah. Zor ele geçirmişler bu mutluluğu.
Her ikisine de mutlu yıllar diliyorum bu arada.
Seni de öpüyorum.

fuly dedi ki...

yorum yazmak için bekledim ki hikayenin sonu gelsin... sabah sabah sadece "şok" oldum sünter teyze :)

41 kitchen dedi ki...

ayy hasan abi senin abin miydi sünter abla:) çok çok büyük geçmiş olsn. ve bu iki güzel insan hep mutlu olsun inşallah, bir ömür boyu.

İlknur dedi ki...

Sessizce takip ettim bu güzel masalı. Sonunda daha fazla sessiz kalamadım. Ey aşk sen nelere kadirsin. Uzun ve mutlu bir ömür diliyorum her ikisinede. Sizede çok teşekkür ediyorum paylaşıp bizide ortak ettiğiniz için :)...

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel ve anlamlı bir yazı olmuş... Alınacak o kadar çok ders var ki bu yazıda, çok teşekkürler çok..:)

antiparadiqma dedi ki...

Onların masalı bitmemiş çoğu masalların aksine ve masalın kahramanlarıda işsiz kalmamış ne güzel :) asıl zenginlik böyle bişey..

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sünteeeeer,
canım benim, nasıl ağlattın beni biliyormusun, sonunda buz kesti her bir yanım, sonra durmadı ağlamak için bekleyen gözyaşlarım.
Allah, dilerim mutluluklarını çok çooook uzun süre devam ettirsin.
Seni seviyorum canım benim, çok öperim...

Syhn dedi ki...

yazının son kısmını okumam biraz uzun sürdü halada bulanık görüyorum çünkü gözleirm hala dolu. çok mutlu oldum böyle bitmesine..

çokta güzel anlatmışsın süntercim seninde eline sağlık..

Çınar dedi ki...

Bu son bölümü okumaya başlayınca anlamıştım Hasan'ın ağabeyin olduğunu. Ağabeyinin hastalığı azmiyle nasıl yendiğini dinlemiştim senden ama Gabi'yle yaşadıkları aşkı bilmiyordum. O'nu ve eşini tanımaktan çok mutluyum.

Çok çok güzel öyküleştirmişsin.

Mutlulukları sonsuza kadar devam etsin.

Sevgiler

Balkahveden sevgiyle dedi ki...

öykü gibi ama gerçek,sadece film senaryolarında yaşanmıyor bunlar
hayatın taa kendisi,ne iyi etmiş paylaşmışsınız,sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Asis dedi ki...

Sevgili Sünter Gabi ve Hasan'a daha nice sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum.Mutlulukları daim olsun.Güzel biten masalları severim hele ki hayatın içindense..Sevgilerimle...

GeCe dedi ki...

belki en başından kavuşsalardı bu hastalık yaşanmazdı belki ama aşkları da bu denli güçlü olmayabilirdi. allahın hikmetine sual olmaz elbet, ne mutlu aşklarının peşinden gitme cesareti gösterenlere

Bugday Tanesi dedi ki...

AAAAAAAA,diyen sadce ben değilmişim demek ki. Abin ve Gabi...Tıpkı annem ve babam gibi.Biz hem adaşız, hem de benzer yaşamlarız :)
Abinin kurtulmasına ve büyük aşkına kavuşmasına çok sevindim.
Ben de ikisinin doğum günlerini kutla,daima birlikte mutlu olmaları dileğimle.

Zeugma dedi ki...

Aaa!!!
Hasan'ın başına neler gelmiş öyle?
Ve abinmiş demek...
Çok etkileyici bir hikakyeydi, gerçek öyküydü daha doğrusu.
Dizilere konu olabilecek kadar...
İyi ki doğmuş ve senin abin olmuş.
Gelininiz Gabi çok büyük bir aşkla sevmiş onu.Ve abin de..
Bir ömür boyu sağlık ve mutluluk içinde yaşasınlar.
Yazan ellerine sağlık süntercim.
Öyle güzel aktardın ki bu hikayeyi...
Teşekkürler ve sevgilerimle...

MAVİANNE dedi ki...

canım çok hassas ve duygusal bir hikayesi varmış Hasan abinin,
Sen de onlara güzel bir doğumgünü hediyesi vermiş oldun bu yazılarınla onlara
Sağlıklı mutlu uzun yıllar diliyorum bu güzel aşk ve sevgi dolu aileye
sünterciğim güzel bir hafta diliyorum sana
sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Süntercim; ne diyeyim bu laf eden şaşkınlara bilmem ki..Seven iki insana ne denir, niye denir bilmem ki..Aşkın dili, dini, ırkı yoktur. Oğlum bugün bir yerli kabilesinden tutup bir kız getirse gıkım bile çıkmaz. O sevdiyse, bana da sevmek düşer. Gerisi teferruattır. Allah abini size bağışlamış, hayatın boyunca başta evlatların olmak üzere tüm sevdiklerini sana bağışlasın inşallah. Canım, sevgiler..

sünter dedi ki...

Aysema,
bazen mutlu sonlara kavusmak icin epey bir sabir gereksede sonunda geliyor iste. Iyiki.

sünter dedi ki...

Asumanim,
evet agabeyimdi. Biz bile bu hikayenin sonunda haberdar olduk:)

sünter dedi ki...

Fuly,
bizim ailede cok var böyle sok olunacak ask hikayeleri:))

sünter dedi ki...

Tan,
yillardir baya bir mutlular inanirmisin hala askla bakiyorlar birbirlerine insallah hep öyle devam eder:)

sünter dedi ki...

Iknur,
hosgeldin:)
gecen gün Habertürk TV de bir doktordan dinledim Ask gercektende kanser hastalarinda cok iyi bir etki yapiyormus. Biz zaten yillar önce tanik olmustuk:))

sünter dedi ki...

Elvan,
Hosgeldin:)
asil ben tesekkür ediyorum:)

sünter dedi ki...

avtiparigma,
haklisin onlarin masali asil 12 yil önce basladi ve gayet güzel bir sekilde devam ediyor:)

sünter dedi ki...

Nur ablacim,
güzel yorumun icin kocamaaan tesekkürler ediyorum sana:)

sünter dedi ki...

Seyhanim,
bizde mutlu olduk böyle bitmesine yada baslamasina :))

sünter dedi ki...

Cinarim,
evet sen tanidin bizim alman yengemizi:))
Nasil cok tatli ama degil mi?
Sende fotografi bile vardi bloga koymustun.Kina gecesinden sanirim..

sünter dedi ki...

Balkahve,
haklisin hayatin tam icinden. Hemen yanibasimizda kimbilir neler yasaniyor daha...

sünter dedi ki...

GeCe,
kimbilir? demekki böyle yasanmasi gerekiyormus....

sünter dedi ki...

Butterfly,
yasarken epey bir aci veriyor bu hayatin icindeki hikayeler ama sonunda verdigi mutluluk buna degiyor sanirim.

sünter dedi ki...

Bugdaytanem,
ben eminim zaten sen cok güzel ve özel bir hikayenin en degerli eserisin....ve o özelligi ve güzelligi cok güzelde yansitiyorsun.

sünter dedi ki...

Zeugmacim,
evet abimin basina gelenler pismis tavugun basina gelmez türündendir de ben yinede kisa anlattim:))

sünter dedi ki...

Mavim,
cok tesekkür ediyorum güzel dileklerin icin:))

sünter dedi ki...

Lezzetli somunlar,
bazilari nedense üstüne vazife olmayan seyleri konusmaktan cok zevk aliyorlar:))
Genclere karismamak gerekiyor zaten. "Yolunu göster o gidecegi tarafi kendi belirlesin sen, yinede daima yaninda ol" benim de kendime sürekli telkin edip uyguladigim bu oldu..
Cok da iyi oldu. Kendi kararlarini verince her türlü zorluga daha bir dayanikli oluyorlar..

Adsız dedi ki...

ne kadarrrr güzeldi.Allah bağışlasın Hasan'ı,Gabi'yi ve hepinizii.Sevgi her tütlü zorluğun üstesinden gelmemizi sağlıyor.sevgilerimlee Sünter teyzecimmm:)

Unknown dedi ki...

gözlerim dolu dolu oldu ,mutlulukla bitmesinede sevindim,Allah uzun ömürler huzurlar versin ,